13:04 Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Δεκατρείς θάνατοι στη Νότια Κορέα μετά τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Δεκατρείς θάνατοι στη Νότια Κορέα μετά τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ανεβάζει στη Νότιο Κορέα  αφότου εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης τις τελευταίες ημέρες, μια εξέλιξη που αυξάνει την ανησυχία για την ασφάλεια των εμβολίων που διατέθηκαν, μολονότι η Σεούλ αποκλείει κάθε σύνδεση των θανάτων με τα σκευάσματα που τους χορηγήθηκαν.

Χθες  οι υγειονομικές αρχές κατέστησαν σαφές πως δεν σκοπεύουν να αναστείλουν το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού των 19 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Νότια Κορέα, καθώς στα προκαταρκτικά πορίσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν για έξι θανάτους δεν διαπιστώνεται σύνδεση με τα εμβόλια. “Δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες στα εμβόλια, ενώ στις πέντε από τις έξι περιπτώσεις, οι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα”, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας.

“Kαθίσταται δύσκολο για εμάς να εκδώσουμε μια κατηγορηματική ανακοίνωση”, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ για τους θανάτους των πολιτών αυτών, μεταξύ των οποίων είναι ένας 17χρονος και ένας 70άρης.

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί για τρεις εβδομάδες, αφού διαπιστώθηκε ότι περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, που έπρεπε να ψύχονται, εκτέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου ενώ μεταφέρονταν σε ιατρική εγκατάσταση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί δωρεάν κατά της γρίπης αφότου το πρόγραμμα ξανάρχισε τη 13η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ομπάμα: «Ο Τραμπ δεν πήρε στα σοβαρά το αξίωμά του»

Ε. Μακρόν στην κηδεία του γάλλου καθηγητή: H Γαλλία δεν θα υποταχθεί στον φόβο

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας