22:11 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Διαψεύσεις...

Διαψεύσεις...

Αν ρίξουμε μια ματιά στα όσα έχουν συμβεί στην πατρίδα μας στο παρελθόν, σε ένα βάθος δεκαπενταετίας, θα διαπιστώσουμε πως αυτά τα χρόνια τα περάσαμε σε μια δίνη συνεχών διαψεύσεων των προσδοκιών μας.

Διαψευστήκαμε πιστεύοντας πως η πρώτη φορά Αριστερά θα άλλαζε την πορεία της χώρας προς τη φτωχοποίηση από την τυραννία μιας Ευρώπης που αλλιώς μας την έλεγαν και αλλιώς μας ξημέρωσε, και διαψευστήκαμε επίσης όταν επιλέξαμε έπειτα από αυτήν μια κυβέρνηση που δεν θα είχε σχέση με εκείνες που οδήγησαν την κατάσταση στο οικονομικό αδιέξοδο του 2009.

Μια κεντροδεξιά ευρωπαϊκού τύπου, με διακηρύξεις περί αριστείας (άρα και αξιοκρατίας).

Όμως, η κακή διαχείριση μιας σειράς φυσικών καταστροφών αλλά και των πολλών σκανδάλων αποδυνάμωσαν την εικόνα του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού κράτους» και μας επανέφεραν στην ίδια ζοφερή πραγματικότητα του «τι είχες, Γιάννη; Τι είχα πάντα»!

Η βραδύκαυστη απόκριση της κυβέρνησης στο δυστύχημα των Τεμπών και η πλήρης αδιαφορία για τις υποδομές της χώρας διέψευσαν τις προσδοκίες ακόμη μία φορά.

Ό,τι πήρε λίγους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε κοντά στα τέσσερα χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια κάποια πρόοδος, αλλά η αλήθεια είναι ότι η διάψευση που έρχεται πάντα στο τέλος δημιουργεί αυτή την εικόνα της απογοήτευσης όσων πιστεύουν πως ίσως αξίζουμε μια καλύτερη μοίρα.

Μια απογοήτευση που δεν έχει καμία εναλλακτική, καθόσον η δημοκρατία μας δεν προβλέπει άλλη διαδικασία ελέγχου των κυβερνώντων πέραν αυτής των εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια!

Και αυτή η διαδικασία υποχρεώνει μόνο να επιλέξεις το ποιος θα ασκήσει την πολιτική, όχι το πώς θα ασκήσει την πολιτική.
Η διάψευση των προσδοκιών παραμένει «το κερασάκι στην τούρτα» όσων και αν περάσουν από το τιμόνι αυτής της χώρας. Και ίσως να έχουμε ωριμάσει πια για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Μια πιο άμεση και πιο δημιουργική δημοκρατία. Μια δημοκρατία που βλέπει τα λάθη της και μπορεί να τα αλλάζει όταν «το σίδερο είναι ακόμη ζεστό»!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας