3:05 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Διαψεύδει τον συνήγορο της Πισπιρίγκου η παιδονευρολόγος Ξένια Πελεκούδα: "Ουδέποτε κατέθεσα στο δικαστήριο για «αληθή επιληπτικά επεισόδια» της Τζωρτζίνας- το αντίθετο μάλιστα!"

Διαψεύδει τον συνήγορο της Πισπιρίγκου η παιδονευρολόγος Ξένια Πελεκούδα: "Ουδέποτε κατέθεσα στο δικαστήριο για «αληθή επιληπτικά επεισόδια» της Τζωρτζίνας- το αντίθετο μάλιστα!"

Του Νίκου Νικολετάκη

Διαψεύδει  κατηγορηματικά τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδονευρολόγος Ξένια Πελεκούδα. Σε ανάρτηση της στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο twitter αναφέρει:

“Διαψεύδω τον κ. Κούγια και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου:
1. Ουδέποτε κατέθεσα στο δικαστήριο για «αληθή επιληπτικά επεισόδια» της Τζωρτζινας- το αντίθετο μάλιστα.
2. Ουδέποτε κατήγγειλα το ΥΔΕΖΙ ή τον κ. Χασιώτη- δεν γνωρίζω ποιος είναι ο κ. Χασιώτης.”

 

 

Νωρίτερα σήμερα σε ανακοίνωση του ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήριζε πραγματική και έντιμη επιστήμονα την παιδονευρολόγο Ξένια Πελεκούδα για την οποία όπως είναι γνωστό έκανε συνεχείς αναφορές με σκοπό να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και έγινε τελικά.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωση του:

“Μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου από δύο πραγματικούς και έντιμους επιστήμονες, την παιδονευρολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κα Πελεκούδα που ήταν κατηγορηματική ότι τα αναφερόμενα στο παραπεμπτικό βούλευμα δήθεν ανύπαρκτα επεισόδια σπασμών, τα οποία δήθεν επινοούσε η κα κατηγορουμένη, ήταν αληθή επιληπτικά επεισόδια, επικίνδυνα για τη ζωή της Τζωρτζίνας, και δεν απέκλεισε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν αποτέλεσμα ενός τέτοιου επεισοδίου, αφού ήδη το τελευταίο δεκαήμερο πριν χάσει την ζωή του το παιδί είχε υποστεί 14 παρόμοια επεισόδια (9 στο Ρίο και 5 στην Αθήνα) και είχε διασωθεί με διαδικασία ανανήψεως, αλλά και την καταλυτική για το κατηγορητήριο κατάθεση του εκ των κορυφαίων Ελλήνων ιατροδικαστών κου Μπουζιάνη, ότι το παιδί σε καμία περίπτωση δεν ήταν νεκρό από δόση κεταμίνης που δήθεν είχε δώσει η κα κατηγορουμένη, αφού όταν άρχισε η διαδικασία ανανήψεως και διασωληνώσεως του παιδιού το παιδί ήταν ακόμη εν ζωή – ζωντανό, οπότε αποκλείεται να του είχε χορηγήσει προηγουμένως κεταμίνη η κα κατηγορημένη, αφού στην περίπτωση αυτή θα είχε χάσει τη ζωή του μέσα σε 3 έως 5 λεπτά και δεν θα ήταν ζωντανό –εν ζωή όταν άρχισε η διαδικασία της διασωληνώσεως για την ανάνηψη του παιδιού, η οποία άρχισε μετά από 15 έως 20 λεπτά από τη στιγμή που η μητέρα ενημέρωσε για το επεισόδιο, ήλθε χθες ένας αμφιλεγόμενος επιστημονικά τοξικολόγος, ο οποίος είχε το θράσος να καταθέσει στο δικαστήριο ότι δεν απέστειλε στον ιατροδικαστή κο Μπουζιάνη το σύνολο των τοξικολογικών εξετάσεων, τις οποίες ισχυρίζεται ότι διενήργησε κρατώντας τες για τον εαυτό του, ενώ αυτές ήταν υπέρ της κας κατηγορουμένης, και ότι διαπίστωσε επιστημονικά ευρήματα με σπάνιες μεθόδους, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι η κα κατηγορουμένη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού χορηγώντας του θανατηφόρα δόση κεταμίνης όπως ΨΕΥΔΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ΤΟ SITE «iefimerida» ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ SITES ΠΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ κα ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙ 18 ΜΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ ΕΠΗΛΘΕ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΤΑΜΙΝΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΟΥ, ΕΝΩ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ κ. ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ.

Η εξέταση του κου Ράϊκου θα συνεχιστεί από τον κο Αλέξη Κούγια τον Σεπτέμβριο και η κατηγορουμένη επιφυλάσσεται μετά την ολοκλήρωση της καταθέσεώς του να στραφεί εναντίον του με όλα τα νόμιμα μέσα που προβλέπονται, αφού, όπως απεδείχθη μέχρι τώρα, ο μάρτυρας συνεργάστηκε παράνομα με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και ειδικά με μια υπαστυνόμο κα Ζωγραφίδου, η οποία θα κληθεί να καταθέσει στο Δικαστήριο για την προκατειλημμένη προανακριτική διαδικασία που διενήργησε, και να απαντήσει επί σειράς ερωτημάτων και το κυριότερο απ’ όλα, ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥΣ 5 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΗΛΙΑΔΗ ΗΡΝΟΥΝΤΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ κας ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ κου ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 29/1/2022 ΟΠΟΤΕ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΡΙΟ 9 ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 9ο ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΝΗΨΗ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣΑΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.

Σημειωτέον, ότι η παιδονευρολόγος κα Πελεκούδα κατήγγειλε τον τότε Τμηματάρχη της ΥΔΕΖΙ – 1ο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ κο Χασιώτη, γιατί ενώ προσπαθούσε να πείσει τους αστυνομικούς να καταθέσει ως μάρτυρας, αφού ήταν η μόνη που γνώριζε τι ακριβώς συνέβη με το παιδί, εκείνοι απέφευγαν να την καλέσουν, με σκοπό να καταστήσουν την κα κατηγορουμένη ύποπτη.”

 

 

 

Η κατάθεση Πελεκούδα: “Συζητούσαμε το ενδεχόμενο να μπουν κάμερες”

Η μάρτυρας αποκάλυψε πως υπήρχαν υποψίες από τους γιατρούς για πρόκληση των επεισοδίων στο παιδί από τη μητέρα, ενώ η ίδια μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας συνέταξε λίστα με ουσίες που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί και την απέστειλε στο τμήμα Εγκλημάτων κατά τη ζωής.

«Πρώτη φορά εξέτασα τη Τζωρτζίνα το Νοέμβριο του 2021 για ένα επεισόδιο γαστρεντερίτιδας το οποίο πήγε πολύ καλά.Ως προς την επίμαχη νοσηλεία κλήθηκα από τους συναδέλφους να εξετάσω το παιδί επειδή εμφάνιζε επεισόδια» ανέφερε υπογραμμίζοντας όμως πως είχε ενημερωθεί για τις υποψίες των γιατρών ως προς το αίτιο των επεισοδίων. «Οι συνάδελφοι με ενημέρωσαν πριν την εξέταση ότι ίσως τα επεισόδια ήταν προκλητά από τη μητέρα. Ο κ. Μπερτζουάνης μου έδωσε αυτή την πληροφορία».

Η παιδονευρολόγος, που έγραψε το συνοδευτικό έγγραφο για τη μεταφορά του παιδιού από το νοσοκομείο του Ρίου προς το Αγλαΐα Κυριακού, ανέφερε πως ζήτησε το ιστορικό της Τζωρτζίνας από τη μητέρα.«Πήρα ένα πολύ λεπτομερές ιστορικό από τη μητέρα. Μου περιέγραψε το επεισόδιο του Απριλίου του 2021 πριν μπει στο Καραμανδάνειο. Δε μου φάνηκε επιληπτικό επεισόδιο, αλλά δεν μπορούσα να το αποδώσω κάπου. Για τα επεισόδια μετά την ανακοπή κατάλαβα από τη μητέρα ότι δεν ήταν ίδιας φύσης με εκείνο του Καραμανδανείου» ανέφερε και συμπλήρωσε λόγο αργότερα: «Μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται ταινία»

Η ίδια εξήγησε στο δικαστήριο πως από την αρχή έλαβε σοβαρά υπόψη τις υποψίες που διατύπωσαν οι γιατροί σχετικά με την πιθανότητα πρόκλησης των επεισοδίων στο παιδί από τη μητέρα. «Επειδή πήρα σοβαρά τις υποψίες των συναδέλφων τις υποψίες μίλησα με δυο γιατρούς (Μπερτζουάνης και Μπέλλου) για ενημέρωση εισαγγελέα, δεύτερον πως θα παρακολουθούσαμε το παιδί 24 ώρες το 24ωρο. Αυτά έγιναν 24 του μήνα. Όταν τους ρώτησα τι υποψιάζονται μου είπαν φραγή αεροφόρων οδών με μαξιλάρι. Συζητήσαμε το πως θα βάζαμε κάμερες να παρακολουθείται το παιδί».

Περιγράφοντας τα βίντεο με τους σπασμούς του παιδιού, η παιδονευρολόγος σημείωσε: «Είδα δυο βίντεο. Στο ένα κλιπ η μητέρα τραβάει μια το μόνιτορ και μια το παιδί και το δεύτερο γιατρούς μέσα στο δωμάτιο. Το παιδί ήταν συνήθη νευρολογική του κατάσταση και μετά έκανε παρατεταμένη άπνοια, σοβαρή ταχυκαρδία και χρειάστηκε ανάνηψη».

Πρόεδρος: Από που ξεκινούσε να τραβάει βίντεο;

Μάρτυρας: Νομίζω ξεκινούσε από το παιδί, μετά έδειχνε το μόνιτορ και μετά ξανά το παιδί. Το παιδί ήταν στη συνήθη νευρολογική του κατάσταση, ήταν ωχρό και ταλαιπωρημένο, αλλά δεν είχε χάσει αισθήσεις, όταν επέστρεψε το βίντεο ήταν διαφορετική εικόνα.

Πρόεδρος: Βλέποντας το βίντεο που καταλήγετε;

Μάρτυρας: Από το βίντεο ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε απόφραξη με μαξιλάρια. Δεύτερον με τρόμαξε πολύ ως δυνητικά απειλητικό για τη ζωή αυτό το επεισόδιο. Να μην ανατάσσεται μόνος του ο οργανισμός με βηματοδότη σημαίνει πως αν δεν έπαιρνε βοήθεια με ΑΜΠΟΥ και ιατρική παρέμβαση θα είχε πεθάνει.

Η παιδονευρολόγος επανέλαβε ότι είχε ανησυχήσει εξαιτίας της επικινδυνότητας του επεισοδίου. «Η σκέψη μου ήταν ότι το επεισόδιο ήταν επικίνδυνο. Δεύτερη σκέψη ήταν ότι δεν ήταν επιληπτικό επεισόδιο. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα είναι να διακρίνει κάποιος ένα επεισόδιο επιληπτικής φύσης από μη επιληπτικής φύσης. Ο χαμηλός κορεσμός που υπήρχε πριν το επεισόδιο σημαίνει ότι το επεισόδιο είναι δευτεροπαθές και οφείλεται σε κάτι άλλο».

Η ίδια εκτίμησε πως τα παιδιά με σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα δεν περνούν έναν μεγάλο διάστημα στο σπίτι σε ήρεμη κατάσταση και εμφανίζουν ξαφνικά μεγάλα επεισόδια. «Πρέπει να υπήρξε κάτι που πυροδότησε τα επεισόδια αυτά. Επιπλέον έπαιρνε αντιεπιληπτική αγωγή το παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

«Ξανακοίταξα το φάκελο του παιδιου, είδα την αυξημένη τροπονίνη, μίλησα με τον κ. Ηλιάδη επειδή με τρόμαξε το επεισόδιο και μίλησα με την κ. Μαρμαρίδου την επιστημονική υπεύθυνη της παιδιατρικής κλινικής. Ενημερώσαμε τους γονείς ότι θα πάει το παιδί στο Αγλαΐα Κυριακου και ο πατέρας αντέδρασε πολύ έντονα. Η μητέρα πρότεινε να πάνε Γιάννενα και είπα δεν υπάρχει περίπτωση. Στις 25 Ιανουαρίου το παιδί μπήκε στη ΜΕΘ» περιέγραψε η κ. Πελεκούδα.

Μάρτυρας: Μίλησα με την κ. Μούσκου μετά το θάνατο του παιδιού και μου είπε ότι έγινε το ηλεκτροκαρδιογράφημα και δεν έδειξε τίποτα.

Προέδρος: Αυτό τι σημαίνει για εσάς;

Μάρτυρας: Αυτό απομακρύνει αρκετά από το να είναι τα επεισόδια επιληπτικής φύσης.

«Υποψιάστηκα μια ουσία και το είπα στις Αρχές»
Η ύπαρξη των βίντεο και ο θάνατος του παιδιού απασχόλησαν την παιδονευρολόγο που άρχισε να αναζητά τους παράγοντες που οδήγησαν τη Τζωρτζίνα στο θάνατο. «Μετά το βίντεο και μετά το θάνατο του παιδιου άρχισα να σκέφτομαι εξωγενείς παράγοντες επειδή υπήρχαν υποψίες. Έπρεπε να είναι κάτι που δρα πολύ γρήγορα και κατέληξα σε κάποιες ουσίες. Ενημέρωσα το τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής και τους έδωσα τις λίστα με τις ουσίες. Πήρα πολύ σοβαρά τις υποψίες των συναδέλφων. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να προστατέψεις ένα παιδί από κακοποίηση και η υποψία ενός συναδέλφου είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη».

Πρόεδρος: Γιατί είπατε ότι δε θέλετε να δώσετε τον κατάλογο με τις ουσίες;

Μάρτυρας: Γιατί όσα λέγονται στο δικαστήριο βγαίνουν στα μέσα και δε θέλω να δώσω ιδέες.

Πρόεδρος: Η ουσία που υποψιαστήκατε βρέθηκε στο παιδί;

Μάρτυρας: Όχι δε βρέθηκε η ουσία που είχα σκεφτεί.
Στη συνέχεια απέκλεισε τη χορήγηση κεταμίνης στα επεισόδια που προηγήθηκαν του τελευταίου που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στο θάνατο.

«Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που προκαλεί καταστολή. Το παιδί δεν είχε καταστολή στα επεισόδια που προηγήθηκαν του θανάτου. Θεωρώ ότι τα επεισόδια που είδα εγώ δεν ήταν κεταμίνη» τόνισε η γιατρός, ενώ συμπλήρωσε: «δεν μου προκύπτει ότι υπήρξε απόφραξη αεροφόρων οδών αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω».

Κούγιας: Πριν γράψετε το συμβουλευτικό παραπεμπτικό είχατε ενημέρωση από τους γιατρούς του Καραμανδανείου για το περιαστικό εκεί;

Μάρτυρας: Όχι, γνώριζα το περιστατικό επειδή η Πάτρα είναι μικρή.

Κούγιας: Εσείς πιστεύετε ότι η κατηγορούμενη ήταν ψυχρή;

Μάρτυρας: Μιλούσε για τα επεισόδια των παιδιών της σαν να διηγείται μια ταινία

Κούγιας: Τι θα έπρεπε να κάνει να ουρλιάζει;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να κρίνω τη συμπεριφορά και το συναίσθημά της.

Κούγιας: Το γεγονός ότι βιντεοσκοπεί το επεισόδιο και φωνάζει και τους γιατρούς για να σώσουν το παιδί της, τι σημαίνει;

Μάρτυρας: Αυτό απαιτεί σοβαρό βαθμό σαδισμού.

Κούγιας: Τι προσπάθεια θα έπρεπε να κάνει η κατηγορούμενη για να προκαλέσει σπασμούς;

Μάρτυρας: Θέλει σοβαρή έρευνα φαρμακολογίας. Ξέρω να σας πω ότι σίγουρα θα υπάρχει τρόπος, όμως θέλει έρευνα και γνώση.

 

Αύριο το πρωί η Ξένια Πελεκούδα θα εξεταστεί από τον Αλέξη Κούγια. Μετά την ανάρτηση αυτή η εξέταση της αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Εκτός από την παιδονευρολόγο αύριο θα εξεταστεί από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου ο παιδίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Άρης Μπερτζουάνης ο οποίος επίσης έκανε αναφορά στις συζητήσεις να μπουν κάμερες στον θάλαμο νοσηλείας της Τζωρτζίνας καθώς οι γιατροί υποψιάζονταν κακοποίηση του παιδιού από τη μητέρα του. Η αυριανή κρίσιμη δικάσιμος θα ολοκληρωθεί με την εξέταση από τον Κούγια της ψυχολόγου Δέσποινας Σαββόγλου, η οποία έλαβε εντολή από την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση να ερμηνεύσει τις ζωγραφιές του παιδιού.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας