0:17 Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Δίκη Πισπιρίγκου: Προς αναβολή οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας;

Δίκη Πισπιρίγκου: Προς αναβολή οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας;

Του Νίκου Νικολετάκη

Ιδιαίτερα πιθανό είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.gr, να αναβληθούν οι τρεις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο λόγος είναι ότι ένα μέλος της έδρας νόσησε από κορωνοϊό. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από την Πρόεδρο του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον πρόγραμμα αύριο Τετάρτη πρόκειται να συνεχιστεί η εξέταση του ιατροδικαστή Χρήστου Κραββαρίτη, τεχνικού συμβούλου της υπεράσπισης από τον Αλέξη Κούγια. Στη συνέχεια αναμένεται η συνέχεια της κατάθεσης από την Ουρανία Δημακοπούλου.

Εκκρεμεί να οριστεί η μέρα που θα καταθέσει ο Καθηγητής τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαος Ράικος. Όπως έχει αναφερθεί μετά την επανεξέταση του διακεκριμένου τοξικολόγου θα ακολουθήσει ο Αριστείδης Τσατσάκης,  διευθυντής του Εργαστηρίου Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης από την πλευρά της υπεράσπισης. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνήγορος της κατηγορουμένης έχει υποβάλλει αίτημα να εξεταστούν τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας από τρίτο εργαστήριο (μετά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) παρουσία του κ. Τσατσάκη.

Η υπεράσπιση έχει υποβάλλει αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Τσατσάκη – Ράικου ενώ οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας έχουν ζητήσει να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση ο Σωτήρης Μπουζιάνης με τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων. Υπενθυμίζουμε ότι γιατροί και νοσηλευτές στις καταθέσεις τους είπαν ότι η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή όταν μπήκαν στον θάλαμο, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε στην  κατάθεση του στο ΜΟΔ ο Σωτήρης Μπουζιάνης. Ο ιατροδικαστής στην επόμενη κατάθεση του επιβεβαίωσε το πόρισμα που υπέγραψε ότι αιτία θανάτου του παιδιού ήταν η θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το 18μηνο της κατηγορουμένης όσον αφορά την δολοφονία -σύμφωνα με το βούλευμα – της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα συνεχίσει να κρατείται για την δεύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας Μαλένας και Ίριδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου Χρήστος Κραββαρίτης: «Ο Μπουζιάνης δεσμεύτηκε από το πόρισμα Ράικου»

 Δίκη Πισπιρίγκου – Χρ. Κραββαρίτης: Η Τζωρτζίνα πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα, συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας