More

  Δημήτρης Παπαδημούλης: Ο σύντροφος «πάρτα όλα»

  Όταν η Ελλάδα «σφάδαζε» από την κρίση ο ευρωβουλευτής κ. Παπαδημούλης αγόραζε σπίτια, που τώρα νοικιάζει σε μετανάστες ενώ εισπράττει μέσω ΜΚΟ.

  Αριστερός στα λόγια και δεξιός στην τσέπη αποδεικνύεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως αποκαλύπτει το πόθεν έσχες του εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση και αγόρασε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας σε τιμές «χώμα», πολύ κάτω ακόμη και από την αντικειμενική τους αξία.

  Ο άνθρωπος που μεσούσης της καραντίνας του κορωνοϊού και όταν η κυβέρνηση φώναζε «μένουμε σπίτι» και ψωνίζουμε χωρίς πανικό από τα σούπερ – μάρκετ εντοπίστηκε μαζί με τον αστυνομικό του να φορτώνει δύο καρότσια τρόφιμα για το σπίτι. Ο ισόβιος «ευρωβουλευτής» του ΣΥΡΙΖΑ που όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στο Κολλέγιο Αθηνών έκανε λόγο για «ταξική εκδίκηση» με τα λεγόμενά του τώρα μέσα από το πόθεν έσχες δείχνει έναν διαφορετικό χαρακτήρα που δεν συνάδει με αριστερή κουλτούρα που θέλει να πρεσβεύει.

  Σχετικά Άρθρα

  Ο Παπαδημούλης απαντά για τα ακίνητα: Δεν τα πήρα από πλειστηριασμό

  Κορωνοϊός: Μην γίνεις σαν τον Παπαδημούλη

  Τα οκτώ νέα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη

   

  Η επένδυση στο Real Estate

  Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2018, ο «σύντροφος» Δημήτρης Παπαδημούλης και η σύζυγος του, συνεχίζουν να αυξάνουν την ακίνητη περιουσία τους. Ειδικότερα, φαίνεται πως είναι οπαδοί του real estate καθώς μέσα στην κρίση του 2018 πραγματοποίησαν αγορά 8 ακινήτων. Πρόκειται για διαμερίσματα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

  To ανδρόγυνο που έχει ίσως το πιο «βαρύ» πορτοφόλι μεταξύ των 300 της Βουλής και των Ελλήνων ευρωβουλευτών έχει στους λογαριασμούς του 1.188.539 ευρώ. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσεις και σε μετοχές. Το χαρτοφυλάκιό του αποτιμάται σε περίπου 600.000 ευρώ ενώ εντός του 2018 φαίνεται να εκποίησε μετοχές λαμβάνοντας περίπου 365.000 ευρώ.

  Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης είναι δικαιούχος και συνδικαιούχος με τη σύζυγό του και τα παιδιά του σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταθέσεις 834.346,47 ευρώ. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι κοινός προθεσμιακός λογαριασμός με τη σύζυγό του, ύψους 509.487,75 ευρώ.

  Επιπλέον των ποσών των ανωτέρω λογαριασμών, η σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνδικαιούχος μαζί με τον αδερφό της σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της με υπόλοιπο 354.251,39 ευρώ. Στην προηγούμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Παπαδημούλη ήταν της τάξης του 1.094.550,12 ευρώ.

  Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019, τα προσωπικά εισοδήματά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανήλθαν σε 257.245,21 ευρώ και της συζύγου του σε 30.804,13 ευρώ.

  Στο μεταξύ, αναδιάταξη του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του κ. Παπαδημούλη καταγράφεται στο πόθεν έσχες του καθώς προχώρησε στην εκποίηση επενδυτικών τίτλων με την αξία πώλησής τους να ανέρχεται στα 365.858,61 ευρώ. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η αξία αποτίμησης των 21 τίτλων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, που διέθετε στο τέλος του συγκεκριμένου οικονομικού έτος το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτανε τα 593.916,89 ευρώ.

  Παπαδημούλης

  Οι δικαιολογίες του «Συντρόφου»

  Μιλώντας στο Open ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δημιουργήθηκαν από την αποζημίωση που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής καθώς εκλέγεται συνεχώς από το 2004, ενώ και η σύζυγος του υπήρξε επί χρόνια επιχειρηματίας και κατέχει η ίδια μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία από κληρονομιές τις οποίες αναγκαστικά ο ίδιος δηλώνει. Επίσης, για τα οκτώ ακίνητα που αγόρασε εντός του 2018 είπε πως είναι φτηνά παλαιά διαμερίσματα της δεκαετίας του 50 και του 60 στην Αχαρνών και την πλατεία Βικτωρίας. Τα διαμερίσματα αγοράστηκαν με χρήματα που έφερε ο ευρωβουλευτής από το εξωτερικό και μεταβιβάστηκαν στα παιδιά του όπως δήλωσε ο ίδιος.

  Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στις 19 σελίδες του πόθεν έσχες του ο κ. Παπαδημούλης σε ό,τι αφορά τα ακίνητα πρόκειται για διαμερίσματα στην Αθήνα (70,80 τμ, 70τμ, 96τμ, 67τμ, 67τμ, 92τμ). Παράλληλα, αγόρασε άλλα 2 διαμερίσματα στην Αθήνα εμβαδού 143,12 τ.μ. και 196,80 τ.μ. αντίστοιχα έναντι του συνολικού ποσού των €121.500 ευρώ, τα οποία και μεταβίβασε ως γονική παροχή την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά του. Και τα 8 διαμερίσματα αγοράστηκαν σε τιμές μικρότερες της αντικειμενικής αξίας τους.

   

  *Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ” που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Άδωνις Γεωργιάδης: Διέσυραν το όνομα μου – Αισθάνομαι ντροπή για τους Εισαγγελείς που το προκάλεσαν

  Με ένα tweet του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει την αγανάκτηση του γιατί διασύρθηκε το όνομα του επί τρία χρόνια ενώ...

  Προανακριτική: Τα στοιχεία του FBI που έκρυβε η εισαγγελία Διαφθοράς- “Ερευνήθηκαν επιλεκτικά οι πληροφορίες” καταγγέλλει ο Αγγελής

  Τα στοιχεία που έκρυβε στα συρτάρια της η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και αποκαλύπτουν τον τρόπο που διενεργήθηκε η έρευνα για την υπόθεση Νοvartis...

  Δικηγόρος 47χρονου: Θα χειρουργηθεί, αρνείται τις κατηγορίες για το βιασμό της 34χρονης

  Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ως βιαστή της 34χρονης από την Αλβανία, με ανάρτησή του στα social media, τονίζει ότι ο 47χρονος τελικά θα υποβληθεί...

  ΗΠΑ: Το Twitter “μπλοκάρισε” λογαριασμό αστυνομικών μετά την σύλληψη της κόρης του δημάρχου Νέας Υόρκης

  Το Twiiter "μπλοκάρισε"λογαριασμό της ένωσης αστυνομικών της Νέας Υόρκης μετά την σύλληψη της κόρης του δημάρχου της πόλης Κιάρα ντε Μπλάζιο. Η ένωση των...

  Ιθάκη: To Λιμενικό και ο δήμαρχος που οδηγούσε χωρίς κράνος!

  Το Λιμενικό και ο δήμαρχος Ιθάκης! Σε μπελάδες μπήκε ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες του Λιμενικού τη στιγμή...