7:33 Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δημοτική αστυνομία για ένα πιο…καθαρό Παρίσι

Δημοτική αστυνομία για ένα πιο…καθαρό Παρίσι

Οι πρώτοι αστυνομικοί του Δήμου των Παρισίων ξεκινούν αύριο την αποστολή τους. Προτεραιότητά τους να “νοικοκυρέψουν” τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

“Πόλη του φωτός” την ονομάζουν – “της βρώμας και της ακαταστασίας” φωνάζουν οι Παριζιάνοι που τη ζουν καθημερινά στα βόρεια και ανατολικά κυρίως διαμερίσματα.

Προβληματισμένη με την υποψηφιότητά της για την προεδρία, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό, αποφάσισε τελικά να υλοποιήσει τουλάχιστον την υπόσχεσή της σχετικά με τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας, ώστε να νοικοκυρευτεί κάπως η πρωτεύουσα. “Απόφαση ιστορική” γράφει ο Τύπος, αφού το Παρίσι ήταν η μόνη γαλλική πόλη χωρίς δημοτική αστυνομία, γιατί επί Ναπολέοντα το 1800 είχε ανατεθεί η ασφάλεια της πρωτεύουσας στην κεντρική εξουσία.

Ξεκινά αύριο η αποστολή της Δημοτικής Αστυνομίας στο Παρίσι
Έτσι στο προαύλιο του Δημαρχείου παρουσιάσθηκαν σήμερα οι πρώτοι 154 επίλεκτοι της δημοτικής αστυνομίας με πρόβλεψη να φθάσουν τους 5.000 έως το τέλος της θητείας, το 2026. Οι επίλεκτοι πρώτοι ξεκινούν από αύριο την αποστολή τους στους δρόμους του Παρισίου. Προτεραιότητα τους: Η καταπολέμηση -με νουθεσία και πρόστιμα στη συνέχεια- κάθε μη πολιτισμένης συμπεριφοράς όπως πέταμα σκουπιδιών και αποτσίγαρων, η μη συλλογή των περιττωμάτων σκύλων, δραστηριότητες παράνομων μικροπωλητών, παρεκτροπές στην κυκλοφορία, παρατημένα e-scooter στα πεζοδρόμια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και η προστασία ευάλωτων ατόμων.

Από το σύνολο των 5.000 αστυνομικών, γύρω στους 3.200 θα εκπαιδευτούν σταδιακά για να περάσουν στη Διεύθυνση Πρόληψης Ασφάλειας και Προστασίας. Μια σχολή ειδική για το Παρίσι δημιουργήθηκε ήδη, ώστε οι αστυνομικοί του Δήμου να έχουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνους της εθνικής αστυνομίας, με τους οποίους θα συνεργάζονται. Η διαφορά μεταξύ τους θα είναι ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα οπλοφορούν, στοιχείο για το οποίο έχουν ήδη εκφραστεί αντιδράσεις.

Πηγή: DW

Διαβάστε ακόμη 

Χουλουσί Ακάρ: Το Παρίσι ότι προσπαθεί να αποκτήσει ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο που ξεπερνά το μπόι του

Γαλλία: Το Παρίσι θέλει “μια συνθήκη για θέματα μετανάστευσης” μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας