6:38 Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Δολοφονία Αντώνη: Ο "καρατομηθείς" Λιμενάρχης Πειραιά ... ανέλαβε θέση κλειδί ως βοηθός Κλαδάρχη Ασφαλείας!!

Δολοφονία Αντώνη: Ο "καρατομηθείς" Λιμενάρχης Πειραιά ... ανέλαβε θέση κλειδί ως βοηθός Κλαδάρχη Ασφαλείας!!

Μετά την Πυροσβεστική και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου κάποιοι από τους κατηγορούμενους αξιωματικούς του ΠΣ και όχι μόνον, πήραν προαγωγή σειρά είχε τώρα το Λιμενικό Σώμα. όπου ο υποτίθεται καρατομηθείς Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά μετατέθηκε σε ανώτερη θέση και μάλιστα ως βοηθός του Κλαδάρχη που είναι υπεύθυνος για την Ασφάλεια των λιμένων!

Ο αξιωματικός, είναι μεταξύ όσων ελέγχονται για την υπόθεση θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η νέα θέση στην οποία μετατέθηκε ο αξιωματικός, αφορά στην εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας.

Ειδικότερα, ο αρχιπλοίαρχος, που ήταν ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετατίθεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ως βοηθός διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας, μετά από επίσημη απόφαση του Αρχηγείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου,μόλις δύο εβδομάδες μετά το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο αρχιπλοίαρχος που ελέγχεται διοικητικά για το αν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στις 7/9 είχε απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή του τέως υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Αντιδρά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Την εξέλιξη στηλιτεύει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πολιτική κυβερνητική αθλιότητα», καθώς η ανακοινωθείσα καρατόμηση «όχι μόνο δεν έγινε ποτέ» αλλά «ο Κεντρικός Λιμενάρχης αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!!

Η νέα θέση που μετατέθηκε, άκουσον – άκουσον, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας!!!»

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ απέδιδε σοβαρές ευθύνες σε 4 Λιμενικούς και τον Κ.Λ.Πειραιά.

«Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά..

Η πρωτάκουστη ενέργεια του ΥΕΝ, στην οποία έχει εμπλοκή και ο Αρχηγός του Λ.Σ, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την προαγωγή του πρώην Λιμενάρχη, πώς το ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων κύρωσε και ενέκρινε την μετάθεση του ελεγχόμενου και απομακρυσμένου με υπουργική απόφαση σε μία τόσο σημαντική θέση….

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που καρατομήθηκαν περιλαμβάνεται και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος ο οποίος, όπως είχε δημοσιοποιηθεί την ημέρα του τραγικού περιστατικού, ήταν σε άδεια….» αναφέρει η ΠΕΝΕΝ και συνεχίζει:

«Υποθέτουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση αυτής της σκανδαλώδους μετάθεσης, ο Υπουργός Ε.Ν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα πράξουν τα αυτονόητα…

Διαφορετικά η ευθύνη τους θα είναι τεράστια!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛ.ΑΣ: Χειροπέδες σε αστυνομικό από το Εσωτερικών Υποθέσεων για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Φωτιά στη Νάξο – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας