1:56 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Δύο κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στη Βουλή

Δύο κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στη Βουλή

Συναγερμός στη Βουλή μετά τη διαπίστωση κρουσμάτων κορωνοϊού. Αφορά  δύο εργαζόμενους σε περιφερειακό κτήριο που στεγαζει υπηρεσίες της Βουλής. Μόλις έγινε αντιληπτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιήθηκε απολύμανση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ,το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού SARS nCOV2 σε συμπτωματικό εργαζόμενο στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτήριο εκτός Μεγάρου). Ο συγκεκριμένος άνδρας βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

– Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ένα ακόμα θετικό δείγμα κορωνοϊού. Αφορά ένα άτομο-υπάλληλο του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχεση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου).

– Από το ιστορικό τους πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

– Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.

– Επιπροσθέτως διενεργήθηκε την Κυριακή 18/10 σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορωνοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος  τεστ κορωνοϊού με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

– Την Κυριακή 18/10 διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid-19: 507 οι νεκροί – Τρεις πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες!

 

Ποια κορωνοπάρτι; Ο “καλύτερος” συγχρωτισμός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης

 

Κίνα: Ζώντας κορωνοϊός εντοπίστηκε σε συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας