20:41 Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ερντογάν. Το φιλοκουρδικό κόμμα δεν κατεβάζει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Ερντογάν. Το φιλοκουρδικό κόμμα  δεν  κατεβάζει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) κι οι σύμμαχοί του δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, ανακοίνωσε η Πέρβιν Μπουλντάν, μέλος της προεδρίας του κόμματος.

To HDP, έχει τον ρόλο του ρυθμιστή στις τουρκικές εκλογές, και η ανακοίνωση ότι δεν θα κατεβάσει υποψήφιο θέτει ένα ακόμη πρόσκομμα στις προοπτικές επανεκλογής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του κόμματος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Πέρβιν Μπουλντάν δεν αποσαφήνισε αν η περί το HDP συμμαχία θα υποστηρίξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μετά την συνάντησή τους το περασμένο σαββατοκύριακο.

Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου και συγκεντρώνει την υποστήριξη του 10% του εκλογικού σώματος, διαδραματίζοντας ρόλο κλειδί στις προεδρικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν αποτιμά τις ζημιές από τον σεισμό σε «περίπου 104 δισεκατομμύρια δολάρια»

Ο Ερντογάν και η (ετερόκλητη) συμμαχία των έξι! Η ανατομία της τουρκικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 14ης Μαΐου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας