8:51 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Εγκλωβισμένοι λόγω χιονιού στρατιωτικοί στην περιοχή της Πάρνηθας

Εγκλωβισμένοι λόγω χιονιού στρατιωτικοί στην περιοχή της Πάρνηθας

Η καταγγελία της ΠΟΜΕΝΣ πως συνάδελφοι τους στρατιωτικοί είναι αποκλεισμένοι από τις 30 Δεκεμβρίου 2019 στην Πάρνηθα λόγω της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά η καταγγελία

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τον πολυήμερο αποκλεισμό από το χιόνι, δεκάδων συναδέλφων μας που υπηρετούν σε Στρατιωτικές Μονάδες στην περιοχή της Πάρνηθας.

Συγκεκριμένα παραμένουν αποκλεισμένοι από τις 30 Δεκεμβρίου 2019 συνάδελφοι μας που υπηρετούν:

Στο 2ο ΑΚΕ της Πολεμικής Αεροπορίας
Σε φυλάκιο Διαβιβάσεων του Στρατού Ξηράς και
Σε φυλάκιο της ΑΣΔΕΝ του Πολεμικού Ναυτικού.
και όπως ενημερωνόμαστε τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής έκαναν διάνοιξη της οδού μέχρι την πύλη του 2ου ΑΚΕ, αλλά στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να φτάσουν στην κορυφή όπου και βρίσκεται εγκλωβισμένο, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού.

Στρατιωτικοί βοήθησαν γιαγιούλα στον Έβρο μετά από κλοπή αλλά πού να ήξεραν…

Οι συνάδελφοι μας παραμένουν ευτυχώς καλά στην υγεία τους και δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από καύσιμα και τρόφιμα κατά την διάρκεια του μέχρι σήμερα αποκλεισμού τους. Ωστόσο όλες αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει ιατρός υπηρεσίας καθώς και δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή μεταφοράς προσωπικού με μέσα των Μονάδων αυτών εφόσον απαιτηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας με το σχετικό έγγραφο της (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/572-pomens-akrovatoyn-oi-stratiotikoi-stis-monades-koryfis), είχε κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου που μπορεί να προκύψει, τόσο στην περίπτωση του αποκλεισμού λόγω των έντονων χιονοπτώσεων σε συνδυασμό με την καθημερινή ή μη πρόβλεψη, παρουσίας Ιατρού υπηρεσίας, όσο και για τα μέσα μεταφοράς που μεταφέρουν καθημερινά και κάτω από αντίξοες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τους συναδέλφους μας στις Μονάδες κορυφής.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

Δεν νοείται εν έτει 2020, να παραμένουν εγκλωβισμένοι στρατιωτικοί σε Μονάδες στο κέντρο της Χώρας λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Πρωτεύουσα χωρίς την παρουσία ιατρού υπηρεσίας. Δεν είναι πρέπον να υπάρχει Μονάδα κορυφής, που το μόνο μέσο που διατίθεται για την μετακίνηση των Στρατιωτικών, είναι ένα μόνο (!!!) λεωφορείο τύπου HINO του 1990!!!

Καλούμε λοιπόν την Πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να καταστεί δυνατός ο άμεσος απεγκλωβισμός των συναδέλφων μας πριν από την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Τους καλούμε παράλληλα να λάβουν, όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, σε όλες τις Μονάδες και όλως ιδιαιτέρως στις Μονάδες κορυφής, ώστε οι συνάδελφοι στρατιωτικοί, που εκτελούν την προγραμματισμένη τους 24ωρη υπηρεσία σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, να μην είναι στην τύχη τους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αν απαιτηθεί.

Πηγή: alerttv.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας