5:50 Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Εκλογές 2023 - Κεραμέως: Η ΝΔ προφανώς επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη

Εκλογές 2023 - Κεραμέως: Η ΝΔ προφανώς επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη

Εκλογές 2023: «Η ΝΔ προφανώς επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους από άλλους χώρους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1, είπε πως οι πολίτες θα κρίνουν την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ είπε πως θα γίνουν 3.770 πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.

Αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις, ενώ είπε πως κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει το έργο της κυβέρνησης και επανέλαβε πως η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει.

Αναφέρθηκε σε βήματα που έγιναν, όπως η αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια, τονίζοντας πως η πανεπιστημιακή αστυνομία βρίσκεται σε τρία πανεπιστήμια της χώρας.

Η κ. Κεραμέως είπε πως η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό των πρότυπων σχολείων, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να φύγουμε από τον θεσμό του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για «άγνωστο Χ», έκανε λόγο για αδιανόητη δήλωση, καθιστώντας σαφές πως στόχος είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστούν οι τομές.

Στη συνέχεια ανέφερε πως η ΝΔ έχει αρχηγό και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υποψήφιοι έχουν καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμα και την τελευταία ημέρα, αναφερόμενη στο ότι δεν έχει τεθεί να είναι στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Τέλος, για τον Νίκο Παπαθανάση είπε πως έχει απαντηθεί πλήρως το θέμα, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε πως είχε μια σπάνια ευθιξία και παραιτήθηκε και είναι δικό του θέμα αν θα κατέβει στις εκλογές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας