10:57 Παρασκευή 3 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Εκλογικά διλλήματα

Εκλογικά διλλήματα

Το 2020 τα ευρήματα μιας έρευνας που πραγματοποίησε η aboutpeople έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη.
Δεν τη θεωρεί ανεξάρτητη και πιστεύει ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών.

Το στοιχείο αυτό καταδεικνύει τον βαθμό δυσπιστίας των συμπολιτών μας απέναντι στην τρίτη εξουσία: δεν πιστεύουν σε αυτήν και δεν περιμένουν ότι θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
Και να αναλογισθεί κανείς ότι η έρευνα έγινε πριν από τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τρία χρόνια μετά ίσως κανείς δεν πιστεύει πως η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει.
Και για να γίνουμε πιο σαφείς.

Πριν από λίγες μέρες οι Έλληνες πολίτες έμαθαν την ύπαρξη του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Ούτε ότι ήταν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γνώριζαν ούτε επίγνωση της σοβαρότητας της θέσης που κατείχε πριν συνταξιοδοτηθεί. Απλώς θεωρούν πως ένας πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός γίνεται φερέφωνο ενός εγκληματία με δικαστική απόφαση, του Ηλία Κασιδιάρη.
Και αναρωτιόμαστε. Πώς ένας σεβάσμιος συνταξιούχος που κατείχε μια τόσο υπεύθυνη θέση στη δημόσια ζωή γίνεται μπροστινός ενός κατάδικου για εγκληματική οργάνωση; Η κοινή φασιστική-ναζιστική τους ιδεολογία, ναι, είναι μία εξήγηση, αλλά ο συνταξιούχος εισαγγελέας μια ζωή δίκαζε εγκλήματα, ήταν υπεύθυνος για να μην υπάρχουν στη ζωή μας εγκληματίες τύπου Κασιδιάρη, τώρα τι έπαθε και δεν βλέπει τίποτε απ’ όσα πρέσβευε σε όλη την επαγγελματική του πορεία;

Ξέρουμε αν ήταν καλός δικαστής ο Κανελλόπουλος; Καλό θα ήταν να το μαθαίναμε. Επηρέασε η ιδεολογία του τις αποφάσεις του; Ούτε αυτό το ξέρουμε, αν και πιθανώς ναι, αφού οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, όχι μηχανές.

Όμως, ας μη μείνουμε στο δέντρο και ας δούμε το δάσος. Το πρόβλημα δεν είναι στον κάθε Κανελλόπουλο, Κανελλόπουλοι υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Το πρόβλημα είναι στο 7% της Χρυσής Αυγής, και δεν πρέπει να το ξεχνάμε μονίμως αυτό. Γιατί στη δημοκρατία μπορείς να θέσεις εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, όχι όμως και όσους την ψήφισαν. Εκεί πρέπει να αναρωτηθεί η δημοκρατία τι πήγε λάθος…

Γιατί στην δημοκρατία μπορείς να θέσεις εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, όχι όμως και όσους την ψήφισαν. Εκεί πρέπει να αναρωτηθεί η δημοκρατία τί πήγε λάθος..

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας