21:32 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Έκτακτα μέτρα στα δικαστήρια για τον κορωνοϊό

Έκτακτα μέτρα στα δικαστήρια για τον κορωνοϊό

Έκτακτα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό στους χώρους των δικαστηρίων φαίνεται να ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται. Επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν σημειωθεί μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα.

Σχετικά με τη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό στους χώρους των δικαστηρίων της χώρας πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την ηγεσία της Δικαιοσύνης καθως και με τον προιστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γρίβα για την λήψη των κατάλληλων μέτρων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, ενώ συμφωνήθηκε η συνεργασία με παράγοντες του ΕΟΔΥ, την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας.

Παράλληλα είχε δώσει εντολή, ήδη από χθες στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ κ. Δ. Βερβεσο για τον καλύτερο συντονισμό στη λήψη προληπτικών μέτρων στα Δικαστήρια για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα εξέδωσε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για προστασία από τον κορωνοϊό.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορωνοϊό:

Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου . Μεταξύ άλλων στα μέτρα για τον κορωνοϊό περιλαμβάνονται:

– Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

– Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

– Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας