14:27 Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Έκθεση Oxfam: Αυξήθηκε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών – Ζητά άμεση φορολόγηση των υπερπλουσίων

Έκθεση Oxfam: Αυξήθηκε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών – Ζητά άμεση φορολόγηση των υπερπλουσίων

Η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam ζήτησε άμεση δράση για την αντιμετώπιση μιας διεύρυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανισότητας μετά την Covid, αφού όπως αποκάλυψε με έρευνα της σχεδόν τα 2/3 του νέου πλούτου που συγκεντρώθηκε από την έναρξη της πανδημίας έχει πάει στους πλουσιότερους και συγκεκριμένα στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, σε έκθεση της που συμπίπτει με την ετήσια συγκέντρωση της παγκόσμιας ελίτ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ανέφερε ότι η πλούσια ελίτ έχει κερδίσει 26 τρισεκατομμύρια δολάρια (21 τρισεκατομμύρια λίρες) σε νέο πλούτο μέχρι το τέλος του 2021.

Αυτό αντιπροσωπεύει το 63% του συνολικού νέου πλούτου, με το υπόλοιπο να πηγαίνει στο υπόλοιπο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Oxfam δήλωσε ότι για πρώτη φορά σε 25 χρόνια η αύξηση του ακραίου πλούτου συνοδεύεται από αύξηση της ακραίας φτώχειας και ζήτησε να επιβληθούν νέοι φόροι στους υπερπλούσιους.

Αυτό συνέβη γιατι εφαρμόστηκαν πολιτικές για την καταπολέμηση του οικονομικού αντίκτυπου της Covid 19, όπως οι μειώσεις των επιτοκίων και η διαδικασία δημιουργίας χρήματος, οι οποίες ενίσχυσαν την αξία των ακινήτων και των μετοχών, τα οποία τείνουν να ανήκουν σε πλουσιότερους ανθρώπους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας