2:34 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Έλεγχοι ΑΑΔΕ: Το νυχτερινό κέντρο «YTON» απέκρυψε από την εφορία έσοδα 6,2 εκατ. ευρώ

Έλεγχοι ΑΑΔΕ: Το νυχτερινό κέντρο «YTON» απέκρυψε από την εφορία έσοδα 6,2 εκατ. ευρώ

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ που πέρασαν την είσοδο του νυχτερινού κέντρου ΥΤΟΝ, στο οποίο εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, είχαν τελικά πολλή δουλειά να κάνουν.

Μετά τον έλεγχο στα βιβλία και τις ταμειακές μηχανές της επιχείρησης, ο οποίος δεν έχει περατωθεί ακόμη, ανακάλυψαν απόκρυψη εσόδων συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, αλλά και τη μη απόδοση ΦΠΑ για το συγκεκριμένο ποσό, που ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ.

Τα 2.000.000 που δεν δηλώθηκαν είναι από την σεζόν 2019-2020, ενώ τα 3.000.000 προέρχονται από την επόμενη μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μετά τα συγκεκριμένα τεράστια ποσά που απέκρυψε η επιχείρηση, τα κλιμάκια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ αποφάσισαν να «ξεσκονίσουν» τα πάντα σε βάθος χρόνου και συνεχίζουν τον ενδελεχή έλεγχο των λογιστικών βιβλίων της επιχείρησης.

Υπενθυμιζεται ότι, όπως έγραψε προ δύο ημερών το protothema.gr, τη σημαντική αυτή υπόθεση φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι έρευνες των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Οι ελεγκτές της Αρχής ενέργησαν απόλυτα μεθοδικά, κάνοντας χρήση των τεχνικών επιτόπιου ελέγχου, αλλά και των μέσων ψηφιακής ανάλυσης που διαθέτουν.

Σύμφωνα με πηγές, η έρευνα της ΑΑΔΕ έγινε ως εξής:

Στην αρχή, επισκέφθηκαν την επιχείρηση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκεί, έλεγξαν και τις έξι ταμειακές, που χρησιμοποιεί η επιχείρηση και, έχοντας εικόνα των όσων δηλώνει, διαπίστωσαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων και των όσων καταγράφουν οι φορολογικοί μηχανισμοί.

Στη συνέχεια, επειδή οι λογιστές της επιχείρησης επέλεξαν να μην προσκομίσουν τα απαιτούμενα παραστατικά και τιμολόγια, στην προθεσμία που προβλέπει ο νόμος, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, και άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεσή τους…

πηγή: protothema .gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρ. Σταϊκούρας: Εξαιρετικά θετική για τη χώρα η 13η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας

Τσακλόγλου: Πώς θα εφαρμοστεί η επικουρική κεφαλαιοποιητική ασφάλιση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας