5:15 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ελένη Μενεγάκη: Μια τηλεοπτική Κυρία Φεύγει ...

Ελένη Μενεγάκη: Μια τηλεοπτική Κυρία Φεύγει ...

Τέλος σε φήμες και σενάρια έβαλε στην γιορτή της η Ελένη Μενεγάκη, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί για να ζήσει ελεύθερη τηλεοπτικών υποχρεώσεων – Μια αποχώρηση ωστόσο που εδώ και μήνες αναλύεται και συζητιέται όσο τίποτε άλλο…

«Είναι πολύ σπουδαίο να αποφασίζει ένας άνθρωπος που έχει κάνει τέτοια πορεία πότε θα βάλει “άνω τελεία” ή θα κλείσει όλα τα “φώτα”. Αυτό είναι επιτυχία και αισθάνεται κανείς επιτυχημένος».
Κάπως έτσι πριν μερικές εβδομάδες περιέγραφε η Ελένη Μενεγάκη την απόφαση του Ζαν Πολ Γκοτιέ να αποχωρήσει από τον χώρο της μόδας. Πολλοί τότε έσπευσαν να αναγνωρίσουν στα λόγια της τις δικές της προθέσεις… Αυτές που είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα των «Τυπολογιών» τον Ιανουάριο του 2020 με μία λιτή παράγραφο.

«Μετά από 15 χρόνια καθημερινής τηλεοπτικής παρουσίας η Ελένη Μενεγάκη, το μεγαλύτερο brand name της ελληνικής τηλεόρασης, αποφασίζει να βάλει τέλος στη συνεργασία της με τον Alpha! Εκείνο που κάνει αίσθηση στο ηχηρό τηλεοπτικό διαζύγιο είναι ότι η δημοφιλής παρουσιάστρια πήρε την απόφασή της χωρίς καν να μπει σε καμία διαπραγμάτευση με τη διοίκηση του σταθμού».

Πολλά τα δημοσιεύματα και μεγάλα. Ιστοσελίδες, εκπομπές, αφιερώματα σε έντυπες εκδόσειςΟσοι γνωρίζουν καλά την Ελένη Μενεγάκη μιλούν για μία γυναίκα η οποία θέλει να νιώθει πως ανήκει σε μία οικογένεια. Αυτό ένιωσε με την οικογένεια Κυριακού στον ΑΝΤ1 και αυτό θα απολαύσει και με τον Δημήτρη Κοντομηνά στον Alpha. Από κει και πέρα όλα άλλαξαν. Εκανε τη δουλειά της ως επαγγελματίας αλλά δεν μπόρεσε να απολαύσει μία συναισθηματική σχέση.

Γι αυτό και μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό η Ελένη Μενεγάκη  έβλεπε πως μπροστά της είχε αδιέξοδο. Όλα όσα έχτισε στα τριάντα χρόνια πορείας ήταν σχέσεις αγάπης. Με τον κόσμο που πάντα την αποκαλούσε «Ελένη», με τους συνεργάτες της και με τους επικεφαλής… Έλειπε το ένα στοιχείο από τη σχέση αυτή τη φορά. Και γι αυτό η απόφαση ελήφθη πριν λήξει το συμβόλαιο. Θα το τονίσει και η ίδια κάποια στιγμή στην εκπομπή της πετώντας μία από αυτές τις σπόντες «Είμαι αργή στο να πάρω αποφάσεις, αλλά άμα τις πάρω, τρένο τις πάω».

Στο διάστημα που ακολούθησε η Ελένη Μενεγάκη πρωταγωνίστησε σε δημοσιεύματα τα οποία την ήθελαν πότε στο ένα κανάλι και πότε στο άλλο. Η ίδια ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να τα διαψεύσει. Δεν το έκανε ποτέ και δεν θα το έκανε παρά μόνο αν ένιωθε πως κάποιος προσπαθούσε να θίξει την ηθική της υπόσταση. Στο παρελθόν χρειάστηκε να απαντήσει μόλις τρεις φορές

Την ημέρα της γιορτής της, αμέσως μετά από ένα υπέροχο βίντεο από αυτά που επιμελείται η εξαιρετική συνάδελφος Κάλλια Καστάνη και το οποίο θα μπορούσε να τιτλοφορείται «Η Ελένη μέσα από τα μάτια των συνεργατών της», η παρουσιάστρια αποφάσισε να δράσει.
Κοιτάζοντας την κάμερα σα να κοιτούσε μέσα στα μάτια όλων των τηλεθεατώνπου την παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή, τα ξεκαθάρισε όλα. Συγκράτησε τα δάκρυά της, που έδωσαν μάχη για να κυλήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν, έλυσε τον κόμπο στον λαιμό και είπε τα εξής:

«Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η ζωή έφερε κοντά μου εκλεκτούς, ξεχωριστούς, καλούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δεν χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαράκι σε κλαράκι τα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, να κάνω πολλές αλλαγές, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να στεριώνω. Μου αρέσει να αισθάνομαι ασφάλεια, το επιδιώκω στη ζωή μου αυτό. Έτσι φτάσαμε σήμερα, μετά από 15 χρόνια εδώ στον Alpha να πρέπει να σας στείλω από νωρίς την μεγάλη αγάπη, που έχω μέσα μου για εσάς και τα πολύ όμορφα χρόνια, στιγμές, καταστάσεις που ζήσαμε όλοι μαζί. Από πέρυσι έχω πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση. Δεν μπορώ να σκεφτώ πάρα πολύ μακριά, αλλά δεν μπορώ να αφήνω και τη ζωή μου στην τύχη. Πάντα ήθελα να βάζω ένα πρόγραμμα, να παίρνω τον χρόνο μου, να παίρνουν τον χρόνο τους και οι άλλοι. Από πέρυσι, λοιπόν, έχω πάρει μια απόφαση, αυτή η χρονιά μου στον Alpha να είναι η τελευταία.

Όλη τη φετινή σεζόν και από τη στιγμή που ενημέρωσα φυσικά και το κανάλι το οποίο αγαπώ και έχω τιμήσει μέσα από την καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, το αμέσως επόμενο κομμάτι που μου δημιουργούσε μια ταχυπαλμία ήταν η στιγμή που θα σας το πω εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια ξέρετε ότι εγώ είμαι αυτή που θα σας λέω αυτά που αφορούν εμένα. Όλοι μπορούν να σκέφτονται, να γράφουν, να μιλάνε για ανθρώπους που είναι τόσο προβεβλημένοι μέσα από την τηλεόραση και είναι λογικό. Από την αρχή της σεζόν τα είχα σκεφτεί και είχα βάλει στο μυαλό μου ότι στη γιορτή μου θα σας τα πω αυτά, γιατί αυτή είναι η προσωπική μου μέρα και αυτή είναι η δικιά μας μέρα και γιατί ποτέ στη ζωή δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς ότι δεν έχει στην καρδιά μου τον ρόλο που πάντα είχε. Εσείς στη δικιά μου καρδιά είσαστε ψηλά.

Σας αποχαιρετώ από τον Alpha στο τέλος της σεζόν όπως κάθε χρόνο, σας το λέω σήμερα. Δεν θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν γιατί είναι μια ευκαιρία και για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα. Πράγματα που δεν έκανα όταν ήμουν πολύ μικρότερη σε ηλικία. Πράγματα που μπορεί να είναι απλά, που μπορεί εσείς να τα κάνετε. Ο καθένας μας μέσα στο μυαλό του μπορεί να κρατάει ένα μικρό κομματάκι που μπορεί να είναι αυτό που δεν έζησε, αυτό που δεν πήρε, αυτό που δεν γεύτηκε, για μένα είναι αυτό. Είναι και αυτό αχαρτογράφητα νερά, δεν ξέρω πώς είναι. Δεν έχω ιδέα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι οι σκέψεις μου έχουν πάει μέχρι την επόμενη σεζόν. Η επόμενη σεζόν θέλω να με βρει ελεύθερη. Θέλω να με βρει να δοκιμάζομαι σε κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Εδώ θα είστε πάντα όλοι και κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε.
Θέλω να αγαπάτε τους συνεργάτες μου, απευθύνομαι σε οποιονδήποτε συνεργαστεί με δικό μου συνεργάτη στο οποιοδήποτε κανάλι. Όλοι όσοι πέρασαν από κοντά μου ήταν ξεχωριστά παιδιά. Είμαι πολύ περήφανη για όλα αυτά που έζησα μαζί τους και μαζί σας. Υπήρξα τυχερή και πιστεύω ότι η τύχη μου θα συνεχίσει να είναι ζωντανή και γεμάτη. Σας αγαπώ, σας ευχαριστώ και είμαι πολύ περήφανη για μένα που δεν έκλαψα, γιατί όλες τις φορές που το σκεφτόμουν πάντα έκλαιγα».

Οι συνεργάτες της την άκουσαν προσεκτικά όπως και οι τηλεθεατές. Η Ελένη φεύγει. Οριστικά και αμετάκλητα.

Το twitter πήρε «φωτιά». Πολλά post σχολίαζαν τον τρόπο που αποφάσισε να το κάνει και αναγνώριζαν την στόφα της σταρ στον χειρισμό της. Αλλοι θεώρησαν πως γίνεται πολύ κακό για το τίποτα χαρακτηρίζοντας την παρουσιάστρια ως μία καλοπληρωμένη και βολεμένη τηλεπερσόνα η οποία άδραξε την ευκαιρία που έδωσε η τηλεοπτική φούσκα και γιγάντωσε εισοδήματα και φήμη.

Πολλοί έχουν διατυπώσει ενστάσεις όλη αυτή την τριακονταετία όπου η Μενεγάκη από το 1991 ως παρουσιάστρια στο MEGA και την εκπομπή «Κοκτέιλ», τις τηλεοπτικές σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια» την «Mega Banca, το «Πάτερ ημών», τον «Πρωινό καφέ», τον «Καφέ με την Ελένη» και την «Ελένη», διαγράφει μία ιλιγγιώδη πορεία στην κορυφή. Οι πιο σκληρές κριτικές γράφτηκαν.

Χρόνια μετά, η Ελένη Μενεγάκη παραμένει στη θέση της και με ένα δικό της τρόπο φεύγει !
πηγή:protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας