8:11 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ενημερωτική συνάντηση Μίνας Γκάγκα με τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ενημερωτική συνάντηση Μίνας Γκάγκα με τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέμα η χορήγηση των αντιϊικών φαρμάκων για την Covid-19.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των αντιϊικών φαρμάκων για την Covid-19 ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης, με την αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

 

Η Υπουργός Υγείας, με τους συνεργάτες της κ. Θηραίο και κυρίες Αντωνιάδου και Βιλδιρίδη ενημέρωσαν τους γιατρούς του Δικτύου, για τις προϋποθέσεις χορήγησης του νέου αντιικού φαρμάκου που θα είναι διαθέσιμο, μέσω της σχετικής πλατφόρμας, την ερχόμενη Παρασκευή. Αναλύθηκαν διεξοδικά, οι διαφορές μεταξύ των δύο διαθέσιμων, αντιικών φαρμάκων, οι προϋποθέσεις χορήγησής τους καθώς και οι αλληλεπιδράσεις τους, με άλλα φάρμακα. Τονίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων μέσα στις πρώτες πέντε ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά τους. Στη συνέχεια, οι γιατροί του Δικτύου και άλλα μέλη του ΙΣΑ που παρακολουθούσαν την ενημέρωση είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να λύσουν τις απορίες τους. Τη συζήτηση συντόνισε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Αναπτύξαμε το Δίκτυο, με στόχο σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και να πάρει την αγωγή που θα αποτρέψει τις επιπλοκές και θα του σώσει τη ζωή. Συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τον ιατρικό κόσμο και τον ασθενή».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας