16:33 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Ένταση μετά την αναβολή της επερώτησης για τις πωλήσεις Καμμένου στη Σ. Αραβία!

Ένταση μετά την αναβολή της επερώτησης για τις πωλήσεις Καμμένου στη Σ. Αραβία!
  • Σφοδρή κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή την αναβολή επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο αναφορικά με το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία
  • Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αναβολή από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, προκειμένου να παραστεί ο ίδιος στη συζήτηση, καθώς αύριο θα απουσιάζει στο Παρίσι
  • Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή, η ημερομηνία της συζήτησης μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν με εκνευρισμό ότι έχει αναβληθεί ήδη μια φορά η συγκεκριμένη συζήτηση λόγω τη καταστροφής στη Μάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής είπε στους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη ότι η πρόταση είναι η συζήτηση να γίνει τη Δευτέρα, με τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρούν εντόνως. Τόσο ο κ. Τσιάρας όσο και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης φέρεται να είπαν ότι η όλη ιστορία αποτελεί μεθόδευση, ενώ υπογράμμισαν το γεγονός ότι οι ημερομηνίες ήταν γνωστές από την αρχή της εβδομάδας. Από τη μεριά του, ο κ. Βούτσης φέρεται να απάντησε ότι όλο αυτό γίνεται καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας επίτηδες δεν ήθελε να είναι παρών στη Βουλή. Το ζήτημα μπήκε σε ψηφοφορία και τελικώς η συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα.

Η επιθυμία του πρωθυπουργού να παραστεί στη συνεδρίαση ερμηνεύεται πάντως από πολλούς ως μία ακόμη κάλυψη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και μικρότερο κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής οι πρόεδροι των ΚΟ έχουν το δικαίωμα παρέμβασης και σε επίκαιρη επερώτηση.
Νωρίτερα πάντως είχε ξεσπάσει σφορδρή πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να εξαπολύει βολές προς την κυβέρνηση για τη νέα αναβολή.

ΝΔ: Δεν δεχόμαστε δεύτερη αναβολή της συζήτησης

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών.
Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…»:

Oλόκληρη η επιστολή Τσίπρα προς τον Ν. Βούτση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22/ 11/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Όπως ίσως θα γνωρίζετε αύριο και μεθαύριο θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για προγραμματισμένες εδώ και καιρό υποχρεώσεις μου.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο Παρίσι καθώς θα παρευρεθώ σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο με τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος με τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».
Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Επίσης, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθώ στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».
Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.
Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.
Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.
Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ο Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας

Τζανακόπουλος: Να δούμε αν έχει σθένος ο κ. Μητσοτάκης

«Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων.
Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει: 
«Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες.
Γι’ αυτό, πριν από λίγη ώρα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητά τη μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρευρεθεί  και να τοποθετηθεί.
Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο». 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας