5:37 Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Επίσημο ελληνικό αίτημα για 49 ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ – Η ΕΡΤ στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται

Επίσημο ελληνικό αίτημα για 49 ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ – Η ΕΡΤ στο εργοστάσιο που κατασκευάζονται

Το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει λάβει επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για την προμήθεια έως 49 ελικοπτέρων Black Hawk.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Γιώργο Σιδέρη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, να καταφέρουν μία ομοιοτυπία καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 18 διαφορετικοί τύποι ελικοπτέρων σε στρατό, αεροπορία, ναυτικό και σώματα ασφαλείας.


Ακόμα, η Ελλάδα περιμένει την απάντηση των ΗΠΑ για τα F35. Το σχετικό αίτημα είχε κάνει η Αθήνα τον Ιούνιο και αφορά 20+20 μαχητικά 5ης γενιάς. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς γίνεται προσπάθεια η απάντηση να σταλεί πριν τις εκλογές.

Η ΕΡΤ βρέθηκε στα εργοστάσια που κατασκευάζονται τα Black Hawk Sikorsky και τα Super Hercules στη Τζόρτζια και στη Φλόριντα.

Το επιτελείο διερευνά τον τρόπο με το οποίο θ` αντικαταστήσει ελικόπτερα πολλών δεκαετιών, όπως τα «Huey», ενώ τα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν συμπληρώσει 23 χρόνια επιχειρησιακής δράσης. Το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί με Sikorsky και αγόρασε το νέο τύπο ελικοπτέρου.

«Μια δυνητική αγορά των Black Hawk για τον στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία θα επιτρέψει μέσω της ομοιοτυπίας να μειωθεί σημαντικά το επιχειρησιακό κόστος των ελικοπτέρων και φυσικά μέσω της κοινής εφοδιαστικής αλυσίδας επιτυγχάνεται μια καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα», σημειώνει ο Διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Lockheed Martin Rotary and Mission Systems Γρηγόρης Κουτσογιάννης.

Στο Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα δοκιμάζονται όλα τα ελικόπτερα της οικογένειας Sikorsky, ανάμεσά τους και τα ΜΗ-60 ROMEO που ήδη έχει αγοράσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη Μαριέττα της Τζόρτζια οι υπεύθυνοι της παραγωγής έκαναν ιδιαίτερη μνεία στα κομμάτια που κατασκευάζονται για τα C-130J από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας