20:41 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Επιστρέφουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους - Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Επιστρέφουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους - Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων με κύριο θέμα την επαναφορά του μέτρου της μάσκας στα νοσοκομεία και τις μονάδες φιλοξενίας ατόμων με προβλήματα υγείας. Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και γρίπης, που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκίνησε να επικρατεςί ανησυχία από τους ειδικούς.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες εκφράζουν προβληματισμό για τη χαμηλή προσέλευση σχετικά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο καθώς μόνο ένας στους δέκα που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες το έχει κάνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί δεν συνέστησαν την επαναφορά υποχρεωτικών μέτρων, ωστόσο απευθύνουν ισχυρές συστάσεις με σκοπό να συγκρατηθεί η διασπορά της Covid-19. Ειδικότερα:

– Σύσταση για καθολική εφαρμογή χρήσης της μάσκας στις μονάδες υγείας. Οι Επιτροπές Λοιμώξεων των νοσοκομείων θα μπορούν να αποφασίζουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εργαζόμενους και επισκέπτες κατά περίπτωση και όταν κρίνουν ότι αυτό χρειάζεται.

– Σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, όπως είναι κλειστοί χώροι με κόσμο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

– Σύσταση για επικαιροποίηση του εμβολιασμού.

– Σύσταση για αυτοέλεγχο μέσω self test πριν από συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχουν ηλικιωμένοι. Η υπενθύμιση όλων των παραπάνω συστάσεων θα αποτυπωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ανακοίνωση που πιθανόν εκδοθεί αύριο.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας