10:04 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: «Δεν σταματάμε τον αγώνα μας»

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: «Δεν σταματάμε τον αγώνα μας»

Με ανακοίνωση τους που εκδόθηκε την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους, «αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων», την ίδια ώρα που παράγουν ακόμα εκπομπές, οι οποίες μεταδίδονται μέσω της EBU.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τονίζουν στην ανακοίνωση τους ότι δεν θα δεχθούν εκκαθαριστές και διοικήσεις «που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία». [/quote_text]Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης που «αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ» και με «πρωτοφανή κυνισμό αγνοεί την ύπαρξή 2.650 εργαζομένων και των οικογενειών τους».

«Γι ακόμα μια ημέρα, όλη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα και τον κόσμο, έμεινε κατάπληκτη από το ταλέντο της τρικομματικής κυβέρνησης να ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού! Για μια ακόμα φορά ζήσαμε ένα 24ωρο παραπληροφόρησης και παραποίησης της απόφασης του ΣτΕ. Με τη δημοκρατία να έχει καταλυθεί επί εννιά ημέρες! Με άρνηση, για πάνω από 50 ώρες, συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ για το άνοιγμα των πομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με πρωτοφανή κυνισμό να αγνοούν την ύπαρξή 2.650 εργαζομένων και των οικογενειών τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο» -συνεχίζει η ανακοίνωση- «ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον αγώνα μας, στέλνουμε ηχηρό δημοκρατικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, περιμένοντας ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ[/quote_text], εμείς οι εργαζόμενοι σε όλη την ΕΡΤ, παραμένουμε στις επάλξεις υπηρετώντας τη δημοκρατία και την ΕΡΤ. Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Σημειώνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου απευθύνει κάλεσμα για συνέχιση της αγωνιστικής κινητοποίησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και οργανώνει συγκέντρωση το μεσημέρι, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα εξεταστεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας