11:35 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ερντογάν: Πώς η Δύση δίνει όπλα στην Ελλάδα που της χρωστά 400 δισ.;

Ερντογάν: Πώς η Δύση δίνει όπλα στην Ελλάδα που της χρωστά 400 δισ.;

Η Άγκυρα είναι σφόδρα ενοχλημένη με τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον αλλά και τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για ενίσχυση των συμμαχιών της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή του με φοιτητές στην Άγκυρα ξιφούλκησε κατά της Ελλάδας ενώ δήλωσε αδιάφορος για τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, που δεν συζητά καν την λύση των δύο κρατών.

“Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα. Χρωστά 400 δις ευρώ στην Δύση. Παρά ταύτα η Δύση εξακολουθεί να της δίνει όπλα και φτιάχνει και στρατιωτικές βάσεις. Από την μία πλευρά η Ελλάδα συνομιλεί μαζί μας και μας λένε: «Θέλουμε να αναπτύξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Και δεν εξετάζουμε την λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Ποιος σας είπε ότι εμείς θα δούμε θετικά αυτό που εσείς δεν κοιτάτε θετικά; Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Είμαστε μία χώρα 85 εκατομμυρίων στην Τουρκία κι αυτή η χώρα έχει πάθει τα ίδια στο παρελθόν. Σίγουρα δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτήν τρύπα ξανά”, τόνισε με νόημα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει τις πύλες της για τους γκιουλενιστές επιτρέποντάς τους να μπαίνουν στην χώρα για να συνεχίζουν μετά το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ευρώπη παρά το ότι η Άγκυρα έχει δώσει στην Αθήνα λίστα με τρομοκράτες όπως τους χαρακτήρισε.

Διαβάστε επίσης

ΝΑΤΟ: Το είπε και το έκανε – Επίσημο βέτο από Ερντογάν στην ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας

Βέτο Ερντογάν για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: «Μην μπουν στον κόπο οι αντιπροσωπίες να έρθουν στην Τουρκία»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας