9:50 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την εντολή σύλληψης του Πέτρου Κουσουλού

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε την εντολή σύλληψης του Πέτρου Κουσουλού

Με ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την εντολή σύλληψης του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την εντολή για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ», υπενθυμίζει ότι, η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές.

Το Δ.Σ. παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα Περί Τύπου. Σημειώνει, μάλιστα, ότι παρενέβη με ανακοινώσεις, επισκέψεις στα αστυνομικά τμήματα και παραστάσεις στα δικαστήρια σε περιπτώσεις που παρατηρήθηκε το φαινόμενο για δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι το γεγονός ότι εισαγγελείς εξέδιδαν εντάλματα σύλληψης για συναδέλφους στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω δημοσιευμάτων τους, καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ και των Διεθνών Οργανώσεων ήταν ο δραστικός περιορισμός της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα Περί Τύπου, ενώ είχε προηγηθεί ειδική συνάντηση το 2018 με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Mogens Blicher Bjerregard, καθώς και επαφές με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εντός των προσεχών ημερών  θα επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στους δημοσιογράφους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικηγόροι ΜΠΑΜ: “Πρακτικές οι οποίες άκριτα οδηγούν σε διώξεις δημοσιογράφων πλήττουν την ελευθεροτυπία στη χώρα μας”

Πέτρος Κουσουλός – Παρών σήμερα αυτοβούλως στον Άρειο Πάγο: «Όσες διώξεις και να ασκηθούν θα υπερασπίζομαι την αλήθεια»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας