1:06 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

European Navigation: Η μεγάλη επιχειρηματική και δικαστική κόντρα των αδελφών Καρνέση

European Navigation: Η μεγάλη επιχειρηματική και δικαστική κόντρα των αδελφών Καρνέση

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι ο ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, όπου σημειώθηκε το μακελειό με τους 4 νεκρούς. Ο ίδιος είχε μπει σε μια άγνωστη στους περισσότερους κόντρα με τις αδερφές του για οικονομικούς λόγους.

Πίσω από τον πόλεμο αυτό, στο εσωτερικό της εταιρείας στη Γλυφάδα βρίσκεται η διαχείριση περιουσίας ύψους 1 δισ. ευρώ. Οι αδελφές Δέσποινα (78 ετών) και Μαρία Καρνέση (76 ετών) αντίστοιχα, όπως επίσης και ο σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση, Αντώνης Βλασσάκης (79 ετών), σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν στραφεί κατά του αδελφού των δύο γυναικών, Σπύρου Καρνέση.

Διεκδικούσαν με αγωγή 325,5 εκατ. δολάρια, γιατί «με δόλιο και παραπειστικό τρόπο» ιδιοποιήθηκε το ποσό αυτό από κοινούς λογαριασμούς.

Ισχυρίζονταν ότι επρόκειτο για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Οι δύο αδελφές και ο γαμπρός του εφοπλιστή υποστήριζαν στην αγωγή τους ότι με βάση τα εταιρικά τους ποσοστά, όπως αυτά απορρέουν από ιδιόγραφο συμφωνητικό, τους ανήκουν τα περίπου 175 εκατ. δολάρια, από τα «επίμαχα» διαθέσιμα σε μετρητά. Συνυπολογίζοντας στο μερίδιο που ζήταγαν να τους επιστραφεί και τα αναλογούντα, μη διανεμηθέντα μερίσματα.

Ο Σπύρος Καρνέσης υποστηρίζει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοι του, που απλώς ο ίδιος ευεργετούσε.Τα καλώδια της Powertech κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πλέον υψηλά ποιοτικά standard, με βελτιστοποιημένη απόδοση και εξαιρετική αξιοπιστία, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και σταθερή λειτουργία του…

Ο ναυτιλιακός όμιλος μετά από πωλήσεις 9 τάνκερ έναντι συνολικού τιμήματος 61,3 εκατ. ευρώ, διέθετε μέχρι πρόσφατα 19 πλοία. Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρεβενά: Αγρότες του μπλόκου έδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην Κεραμέως

Μητσοτάκης – εβδομαδιαία ανασκόπηση: Tην Τρίτη η συνάντηση μου με τους αγρότες με ανοιχτούς δρόμους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας