1:56 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Ουκρανία

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Ουκρανία

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Ουκρανία από ευρωπαίους σε διάφορες πόλεις. ένωσαν τη φωνή τους με τους ουκρανούς πρόσφυγες

Σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη έγιναν κινητοποιήσεις υπέρ της Ουκρανίας το Σάββατο, την ημέρα που συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την έναρξη του πλήρους πολέμου.

Οι ουκρανικές κοινότητες και οι πρόσφυγες ενώθηκαν με ντόπιους για να δείξουν ενότητα και αποφασιστικότητα. Όπως είπε εκπρόσωπος μιας ουκρανικής ένωσης, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε, καθώς ενώ ο πόλεμος μπαίνει στον τρίτο χρόνο, υπάρχουν τάσεις παραγκωνισμού της όλης κατάστασης.

«Να θυμόμαστε, για να μην ξεχαστεί, γιατί δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τόσο φαίνεται ότι παραγκωνίζεται το θέμα», δήλωσε ο Μάρκο Λιάκοβιτς, εκπρόσωπος της Ένωσης Ουκρανών στην Περιφέρεια της Μούρθια.

Σε πολλές χώρες, κοινωνικές ομάδες ακόμα και ηγέτες χωρών συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις, διαβεβαιώνοντας τους Ουκρανούς για την υποστήριξή τους και παροτρύνοντας άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς να το κάνουν, τονίζοντας ότι ο διαρκής χαρακτήρας του αγώνα της Ουκρανίας είναι για ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

Με τη σειρά τους, οι Ουκρανοί βρήκαν την ευκαιρία για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την υποστήριξη και τη βοήθεια τόσο για όσους πολεμούν όσο και για όσους έδωσαν καταφύγιο στις ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: To «Μικρό μου Πόνυ» κατηγορούμενο για «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ+»

Διπλωματικό Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Γιατί υπάλληλοι του ρωσικού προξενείου έβαλαν φωτιά και καίγανε αρχεία;

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας