0:54 Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εισήγηση-κόλαφος για τις «τσάμπα μαγκιές» Πολάκη σε βάρος Πουλή - Θεοφιλάτου

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Εισήγηση-κόλαφος για τις «τσάμπα μαγκιές» Πολάκη σε βάρος Πουλή - Θεοφιλάτου

Ηχηρό «χαστούκι» στην αμετροεπή τακτική της «τσάμπα μαγκιάς» στην οποία συνηθίζει να επιδίδεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με εισήγηση-κόλαφο καλεί την Ελλάδα να ζητήσει συγγνώμη στο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και τη σύζυγό του για τα όσα εκστόμισε ο Πολάκης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μας θα καταδικαστεί και στο ζεύγος θα επιδικαστεί συνολική αποζημίωση 14.000 ευρώ. Ως γνωστόν οι Πουλής – Θεοφιλάτου υπήρξαν θύματα άγριου bullying και κατασυκοφάντησης από τον αψύ Σφακιανό ο οποίος με δημόσιες τοποθετήσεις του, κατακρεούργησε το τεκμήριο της αθωότητας και τους παρέδωσε βορά στα σαρκοφάγα μέσα τα οποία στήριζαν το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκαλύπτει το eReportaz και το dikastikoreportaz, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδεικνύει ότι οι Θεσμοί δεν λειτουργούν όπως τη δικαιοσύνη που «ονειρευόταν» ο Παύλος Πολάκης επί ημερών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Έτσι λοιπόν η χώρα μας εάν δεν συμμορφωθεί θα κληθεί καταβάλει συνολική αποζημίωση ύψους 14.000 ευρώ στο ζεύγος Πουλή – Θεοφιλάτου που ως γνωστόν στοχοποιήθηκαν από τον Πολάκη -και όχι μόνο- προκειμένου να βληθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ως:

1) Παραδεκτές τις υπ¨αριθμ. 56788/2018 και 3387/2019 αιτήσεις των προσφευγόντων: 1) Πουλή εναντίον Ελλάδος και 2) Θεοφιλάτου εναντίον Ελλάδος αντίστοιχα, σχετικά με δηλώσεις του τότε Αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη, οι οποίες παραβίαζαν την βασική δικαιϊκές αρχές της Δίκαιης Δίκης και του τεκμηρίου της αθωότητας , αναφορικά με εκκρεμούσα ποινική διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει κατόπιν δικών του καταγγελιών.

Και κατόπιν εξετάσεως των δύο παραπάνω αιτήσεων στις 11 Δεκέμβριου 2023, εισηγήθηκε την καταβολή σε καθένα από τους προσφεύγοντες ξεχωριστά την αποζημίωση των 7.000 ευρώ (ήτοι σύνολο 14.000 ευρώ και για τα δύο πρόσωπα) καθότι οι σχετικές δηλώσεις όντως όπως προκύπτει φαίνεται ότι συνιστούν παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου της αθωότητας.

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης, ως ανώτερος κρατικός λειτουργός και δη Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας με μία σειρά αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μη σεβόμενος την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας και την αρχή της δίκαιης δίκης είχε προβεί σε εξαιρετικά δυσμενείς δηλώσεις εναντίον των συγκεκριμένων προσώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να στραφούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να υπερασπιστούν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους

Όντως μετά από σχεδόν πέντε χρόνια – πέντε χρόνια συνεχών παρεμβάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη – το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εισηγήθηκε την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στους δύο προσφεύγοντες τα βασικά δικαιώματα των οποίων φαίνεται ότι έχουν θιχθεί σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο από τον Πολάκη.

Πουλής

Πουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταδίκη της Ελλάδας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιερόδουλων με AIDS

Το έλα να δεις στον ΔΣΑ

Πουλή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας