More

  Έβρος: Τι συμβαίνει με τους 6.000 λαθρομετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

  Ψευδής είναι η είδηση ότι εντοπίστηκαν 6.000 λαθρομετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι οποίοι ετοιμάζονται να επιχειρήσουν ομαδική εισβολή στον Έβρο τις επόμενες ώρες, όπως γράφεται από χθες το βράδυ πριν τα μεσάνυχτα.

  Η συγκεκριμένη “είδηση”, ότι δηλαδή οι χιλιάδες αυτές έχουν συγκεντρωθεί σε Αδριανούπολη, Ύψαλα, Ουζούνκιοπρου (απέναντι από το Διδυμότειχο), δεν επιβεβαιώνεται από κανένα σε αστυνομικό και στρατιωτικό επίπεδο στον υψηλότερο βαθμό στην περιοχή του Έβρου αλλά και από μεσαία και χαμηλόβαθμα στελέχη αστυνομίας και στρατού που μάλιστα επιχειρούν κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

  Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια αστυνομικών που κάθε βράδυ βρίσκονται στο ποτάμι και έλεγαν ότι χθες το βράδυ υπήρχε μεγαλύτερη… ησυχία και πολύ λιγότερες απόπειρες μέσω του ποταμού να περάσουν στην Ελλάδα, επιχειρήθηκαν από ομάδες τριών και τεσσάρων λαθρομεταναστών.

  Διαβάστε επίσης:

  Έκτακτο: Έντονη κινητικότητα στον Έβρο – Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές

  «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων που θα επιχειρήσουν να μπουν ομαδικά στην χώρα μας. Ούτε στις Καστανιές, ούτε στον κεντρικό και το νότιο Έβρο. Μόνο οι συνήθειες απόπειρες μεμονωμένων ομάδων προσπαθούν να πετύχουν κάτι τέτοιο, αλλά αυτό συμβαίνει μόνιμα».

  Τι ακριβώς έγινε χθες βράδυ

  Τι ακριβώς συνέβη χθες βράδυ και ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και σε πολύ μεγαλύτερα κεντρικά, τα οποία αναπαρήγαγαν όσα γράφτηκαν στον Έβρο.

  Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα τοπικού σάιτ που έφτιαξε πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ανέφερε πριν τις 10 το βράδυ ότι συγκεντρώνονται λαθρομετανάστες προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μάλιστα ανέφερε τον αριθμό 6.000 ως πληροφορίες του.

  Στη συνέχεια και δεύτερο τοπικό σάιτ ανέφερε και αυτό για 6.000 κόσμο που συγκεντρώνεται σε όλο το μήκος των συνόρων, όλα αυτά έγιναν αντιληπτά από κορυφαίες αθηναϊκές ιστοσελίδες που τα αναδημοσίευσαν.

  Το Evros-news.gr ανέφερε χθες βράδυ ότι υπήρχαν δημοσιεύματα σε τουρκικά ΜΜΕ, όπως το EDIRNE TV που ανέφεραν ότι κάποιοι λαθρομετανάστες επιχειρούν να περάσουν με βάρκες κατά μικρές ομάδες στον Έβρο, τώρα που επιτράπηκε ξανά η κυκλοφορία στην Τουρκία λόγω χαλάρωσης μέτρων κορωνοϊού.

  Διαβάστε επίσης:

  Κορωνοϊός: Ανησυχία στον Έβρο – Θετικoί στον ιό ο συνοριοφύλακας και η μητέρα του

  Έδειχναν μάλιστα σε ΒΙΝΤΕΟ κάποιους να το επιχειρούν, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε αν όντως αυτό το επιχείρησαν χθες ή είναι παλαιότερα πλάνα. Δεν ανέφεραν όμως τίποτα ούτε για λεωφορεία που μετέφεραν από την Κωνσταντινούπολη στην Αδριανούπολη κόσμο, ούτε τίποτε άλλο που “ανακάλυψαν” τοπικά σάιτ του Έβρου.

  Η είδηση διαψεύστηκε

  Κι ενώ το θέμα… φούντωσε, όπως είναι φυσικό, με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ και τα τηλεοπτικά κανάλια ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους αρχικά ο Πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

  Αυτοί μίλησαν για κινητικότητα στην πλευρά της Τουρκίας που όμως είναι συνεχόμενη εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκέντρωση κοντά στα σύνορα και πολύ περισσότερο για χιλιάδες λαθρομετανάστες που αναφέρονται.

  Επίσης επεσήμαναν ότι οι αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται και παραμένουν πάντα σε αυξημένη ετοιμότητα και η χθεσινοβραδινή ήταν μια πολύ ήσυχη νύχτα, με ελάχιστες απόπειρες εισβολής μέσω του ποταμού.

  Μετά απ’ όλα αυτά ήρθε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, που έχει πολύ καλές πληροφορίες στη γειτονική χώρα και διέψευσε όσους αρχικά στον Έβρο και μετά σε κεντρικό επίπεδο με αναδημοσιεύσεις, ανέφεραν για χιλιάδες λαθρομετανάστες που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα, αλλά και για μεταφορά με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη.

  Όπως χαρακτηριστικά μετέδωσε, υπήρξε μια είδηση για κάποια άτομα που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα στο Έβρο, η οποία όμως δεν μεταδόθηκε από την πλευρά της Τουρκίας. Ο Μανώλης Κωστίδης σημείωσε επίσης ότι το νούμερο των 6000 μεταναστών δεν έχει μεταδοθεί από κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης. Από την Τουρκία, μάλιστα, δεν έχουν σαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό.

  Όπως είπε, πιθανότατα υπάρχουν κάποιες προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τα σύνορα όπως γινόταν πάντα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει οργανωμένη επιχείρηση μαζικής μετακίνησης μεταναστών στον Έβρο, ούτε την Ανδριανούπολη υπάρχουν πληροφορίες για λεωφορεία με μετανάστες αλλά σε κάποιες περιοχές αναφέρεται ότι ίσως κάποιοι ετοιμάζονται να περάσουν λόγω της λήξης της καραντίνας.

  Γιατί πήγε ο υφυπουργός Άμυνας στον Έβρο

  Ο υφυπουργός Άμυνας ήταν προγραμματισμένο να έρθει στον Έβρο και λόγω στρατιωτικής άσκησης.

  Όσο για την παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στον Έβρο, για την οποία έγραψε από προχθές το Evros-news.gr, έρχεται για την στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή και προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα και τα μέτρα που λαμβάνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη θωράκιση για αποτροπές εισόδου λαθρομεταναστών.

  Διαβάστε επίσης:

  Χρυσοχοΐδης: “Ότι είμαι στον Έβρο δεν αποτελεί είδηση πια, εδώ χτυπάει καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσονται τα σύνορα”

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ξέσπασμα Τόμπρα: Πως δυο ηλίθιοι δεν τα βρήκαν μεταξύ τους και βρέθηκαν κρεμασμένοι στα μανταλάκια

  Μετά την αποκάλυψη από το eREPORTAZ της ένορκης κατάθεσης που έδωσε ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος υπήρξε και ο μεσάζων, ο συντονιστής μεταξύ των...

  Κορωνοϊός: Κατέληξε 83χρονη στο «Σωτηρία»

  Μετά από πολλές ημέρες μια γυναίκα κατέληξε, το απόγευμα της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για μία 83χρονη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες,...

  ΝΔ σε Τσίπρα: Ποια είναι η «White Porscha» από την οποία ξεκινούσαν όλα;

  Απαντήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητά με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο Χρήστος Καλογρίτσας,...

  Κορωνοϊός: 43 νέα κρούσματα – Τα 36 εισαγόμενα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου

  Σήμερα ανακοινώνουμε 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο...

  Έλληνες γιατροί ανακαλύπτουν καινούργιο άγνωστο μέχρι πρότινος θεραπευτικό στόχο για το Αλτσχάιμερ, το λεμφικό σύστημα

  Το λεμφικό σύστημα στις μήνιγγες του εγκεφάλου παίζει σημαντικό ρόλο στη νόσο και αποτελεί στόχο θεραπείας. Μια ομάδα ερευνητών από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας...