10:35 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Εξαρθρώθηκε σπείρα που "πουλούσε" επενδυτικά προγράμματα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που "πουλούσε" επενδυτικά προγράμματα

Εξαρθρώθηκε σπείρα, που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών προτείνοντας τη συμμετοχή τους σε «επενδυτικά προγράμματα». Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που φέρονται ως μέλη της σπείρας και, σύμφωνα με την Αστυνομία, απέσπασαν ποσό άνω των 340.000 ευρώ από επτά υποψήφιους επενδυτές.

Ένας εκ των συλληφθέντων, 72 ετών, συστηνόταν ως δικηγόρος και -κατά την αστυνομία- πρότεινε σε υποψήφιους να συμμετάσχουν σε «επενδυτικό πρόγραμμα», όπου ο ενδιαφερόμενος για τα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο, είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του.

Άλλοι δύο εμφανίζονταν, ως συνεργάτες του 72χρονου και ελάμβαναν αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος», αναζητώντας νέους πελάτες, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς, παριστάνοντας -και αυτός- τον δικηγόρο, προέβαινε δήθεν σε ενέργειες για προσημειώσεις ακινήτων.

Κατά την αστυνομία, εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών θυμάτων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει απαλειφθεί.

Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας