23:38 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις: Ανοιχτή τελικά η Ολομέλεια της Βουλής αλλά «απόρρητο» στη δημοσιοποίηση των πορισμάτων

Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις: Ανοιχτή τελικά η Ολομέλεια της Βουλής αλλά «απόρρητο» στη δημοσιοποίηση των πορισμάτων

Εξεταστική για τις παρακολουθήσεις: Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Ολομέλεια της Βουλής θα είναι τελικά ανοιχτή. Έντονος προβληματισμός υπάρχει, ωστόσο, για την δημοσιοποίηση των πορισμάτων. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Γ. Οικονόμου δηλώνει πως είναι θετική και σύμφωνη η ολομέλεια να είναι ανοιχτή αλλά αβέβαιη για την δημοσιοποίηση των πορισμάτων. Υπενθυμίζουμε πως αυτή η απάντηση έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων που υπήρξαν ενάντια σε μια διαρροή που ήθελε την κυβέρνηση να σκέφτεται να ολοκληρώσει την διαδικασία με κλειστή ολομέλεια.

Συγκεκριμένα απέναντι σε αυτή τη κατηγορία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η απόφαση για το πως θα γίνει η Ολομέλεια αφορά στη διάσκεψη των προέδρων». Ωστόσο αναδίπλωσε δηλώνοντας πως «η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι η συνεδρίαση της Ολομέλειας δεν μπορεί, να είναι κλειστή και δεν έχει υπάρξει τέτοια εισήγηση ούτε στο παρελθόν».

Αυτή τη φορά το πρόβλημα εντοπίζεται στη δημοσιοποίηση των πορισμάτων, όπου σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου τα κόμματα «θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα των ζητημάτων που πραγματεύονται», προμηνύοντας, πιθανά, την επιβολή απορρήτου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας