13:51 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ford Mustang: Δεσποινίς ετών 60!

Ford Mustang: Δεσποινίς ετών 60!

Η Ford Mustang, ένα παγκόσμιο πολιτιστικό σύμβολο σε τέσσερις τροχούς, γιορτάζει τα 60 της χρόνια με εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες αποτίουν φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα του κόσμου.

Στο βολάν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Με συνολικά περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν διατεθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου από το 1964 μέχρι σήμερα, η Ford Mustang είναι το σπορ μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

«Απροσδόκητη». «Ξεχωριστή». «Το κλασικό αυτοκίνητο του μέλλοντος». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν την ολοκαίνουργια και άκρως επαναστατική Ford Mustang όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το 1964. Δεν είχαν άδικο.

Παγκόσμιο σύμβολο

Εξήντα χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα της, η αειθαλής Ford Mustang έχει καταστεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό σύμβολο σε τέσσερις τροχούς, καθώς εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο. Μάλιστα, από το 2015 και μετά, όταν πάτησε και επίσημα τους τροχούς της εκτός Αμερικής, η Ford Mustang συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις και συνολικά περισσότερες από 10 εκατομμύρια από τη στιγμή που παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου 1964 στο πλαίσιο της έκθεσης New York World’s Fair.

Η Ford είχε προβλέψει ότι η Mustang θα πουλούσε περί τα 100.000 αυτοκίνητα κατά τον πρώτο χρόνο διάθεσής της στην τοπική αγορά αυτοκινήτου. Ωστόσο, η απήχησή της ήταν τέτοια που 417.000 Mustang βρήκαν νέους ιδιοκτήτες ήδη κατά τους πρώτους 12 μήνες της κυκλοφορίας της στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η 1.000.000ή Mustang είχε πουληθεί όχι αργότερα από το 1966.

Η Ford Mustang -ένα αυτοκίνητο που έξι δεκαετίες τώρα πρωταγωνίστησε σε πάνω από 5.000 κινηματογραφικές ταινίες- δεν ήταν απλώς ένα σπορ όχημα. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα νέο είδος αυτοκινήτου, το οποίο προσείλκυσε από την πρώτη κιόλας στιγμή μια νεότερη γενιά αγοραστών, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονταν για τα βαρετά και συντηρητικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι γονείς τους.

Προσωπικότητα

Αυτό το κοινό αναζητούσε ένα καινοτόμο, αντισυμβατικό και γεμάτο πάθος όχημα, με έντονη προσωπικότητα σε επίπεδο σχεδίασης και την υψηλότερη δυνατή απόδοση και επιδόσεις. Ένα σημαντικό μέρος της μεγάλης απήχησης της Ford Mustang ήταν ότι από την αρχή εξέφραζε τις επιθυμίες πολλών και διαφορετικών αγοραστών – από αυτούς που αναζητούσαν απλώς ένα βασικό αυτοκίνητο έως και εκείνους που ήθελαν ένα πολυτελές όχημα για έντονες οδηγικές συγκινήσεις και απόλυτη αίσθηση ελευθερίας. Αυτή ήταν και παραμένει μέχρι και στις μέρες μας η ψυχή αλλά και η ουσία της Ford Mustang, ακριβώς εξήντα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της στα «σοκάκια» της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Ford Mustang Ford Mustang Ford Mustang Ford Mustang

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας: Έτσι θα μεταφέρονται τα ηλεκτρικά ή με φυσικό αέριο αυτοκίνητα με τα πλοία

Τσουχτερά πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ σε οδηγούς

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας