23:59 Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Γ. Τσαπρούνης: Οι κατασκευές, ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου

Γ. Τσαπρούνης: Οι κατασκευές, ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου

Η συγκυρία των επικείμενων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί ευκαιρία για “brain gain” και προσέλκυση ταλέντου από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας του Ομίλου Intrakat, κ. Γιώργο Τσαπρούνη, ο οποίος μίλησε στο Συνέδριο «Δημογραφικό 2023: Ώρα για Δράση» για τη συμβολή του κατασκευαστικού κλάδου στην αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα πλέον έχει μπροστά της σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αυτό ήδη αποτυπώνεται στην Intrakat, καθώς σε σύγκριση με τα χρόνια της κρίσης, η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 40% και ευρύτερη ανάπτυξη νέων συνεργασιών με επαγγελματίες και μικρότερες εταιρίες του κλάδου.

Ο Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας του Ομίλου παρατήρησε ότι, καθώς τα μεγάλα έργα αυξάνουν κατακόρυφα την ανάγκη για εργατικό δυναμικό, θα απαιτηθεί θεσμική υποστήριξη για την προσέλκυση του απαραίτητου προσωπικού από το εξωτερικό, αλλά και την επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό, μέσα από τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ιστορική ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

Στοχεύοντας στη νέα γενιά, η Intrakat θα ξεκινήσει σύντομα τη δημιουργία ενός καινούριου προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων και απόκτησης τεχνικής εμπειρίας σε πολύπλοκα έργα, ώστε να επιταχύνει την ένταξη νέων επαγγελματιών στην αγορά εργασίας και να τους προσφέρει εμπειρία και προοπτικές για να κάνουν το άλμα τους στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πνίγει τους μη μισθωτούς ο πληθωρισμός και ο νόμος Βρούτση

Γέμισε με «κουμπιά πανικού» η αγορά – Το νέο κόλπο που εξαφανίζει αποδείξεις από την Εφορία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας