0:20 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Γαλλία: Διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων

Γαλλία: Διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων

Το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο προχώρησε σήμερα στη διάλυση τριών ακροδεξιών οργανώσεων οι οποίες παρουσιάζουν τα «χαρακτηριστικά ιδιωτικών πολιτοφυλακών» και «προτρέπουν στις διακρίσεις και το μίσος», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οι τρεις οργανώσεις που διαλύθηκαν είναι οι «Τρίτος Δρόμος», «Επαναστάτες Εθνικιστές Νεολαίοι» (JNR) και η ένωση «Επιθυμία να ονειρεύεσαι», διευκρίνισε η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

Οπαδοί των οργανώσεων αυτών είχαν εμπλακεί στο θάνατο, στις 6 Ιουνίου, ενός νεαρού ακτιβιστή της άκρας αριστεράς, του Κλεμάν Μερίκ, έπειτα από μια συμπλοκή στο Παρίσι.

Πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, που εντάσσονται στο ακροδεξιό κίνημα των σκίνχεντ, τέθηκαν υπό δικαστική έρευνα μετά το θάνατο αυτό. Ο κύριος κατηγορούμενος, ο 20χρονος Εστεμπάν Μοριγιό, είναι συμπαθών του «Τρίτου Δρόμου» και των JNR.

Ο Σερζ Αγιούμπ, ο ιδρυτής του Τρίτου Δρόμου και των JNR, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του διατάγματος για τη διάλυση των οργανώσεων. Είχε ωστόσο ανακοινώσει ο ίδιος στις 25 Ιουνίου την αυτοδιάλυση αυτών των δύο κινημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας