9:29 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Γαλλία: Εξετάζει νέα μέτρα κατά της βίας των εποίκων στη Δυτική Όχθη

Γαλλία: Εξετάζει νέα μέτρα κατά της βίας των εποίκων στη Δυτική Όχθη

Η Γαλλία καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις πράξεις βίας που διαπράχθηκαν από εποίκους εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη Δυτική Όχθη.

Το Παρίσι κάλεσε τις ισραηλινές αρχές να προσαγάγουν τους δράστες αυτών των πράξεων βίας στη δικαιοσύνη χωρίς καθυστέρηση και να εξασφαλίσουν μόνιμη προστασία για όλους τους αμάχους, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου.

Σε δήλωση της, χτες, Τρίτη, ανέφερε ότι αυτή η βία προέρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πολιτικής της αποικιοκρατίας, η οποία πυροδοτεί εντάσεις και αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αρ. 2334 και της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης .

Το Καταστατικό της Ρώμης είναι επίσης πιθανό να περιλαμβάνει ορισμένες από αυτές τις ενέργειες, τονίζοντας ότι έχει ήδη λάβει μέτρα κατά των βίαιων εποίκων στο παρελθόν και εξετάζει νέα μέτρα σε συνεργασία με τους εταίρους του.

Οι συντονισμένες ένοπλες επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του ισραηλινού στρατού, οδήγησαν στο θάνατο τεσσάρων Παλαιστινίων πολιτών και η Γαλλία κατέστησε σαφές ότι αυτές οι ενέργειες ήταν απαράδεκτες.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων σε Ισραηλινούς εποίκους που επιτίθενται στους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επιβάλλουν κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους που ασκούν βία, ακολουθώντας τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βρετανία καταδίκασε τις «απαράδεκτες» επιθέσεις στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί έποικοι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας