Γενικεύει την ασυλία της απιστίας για όλο τον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση 

Γενικεύει την ασυλία της απιστίας για όλο τον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση 

Γενικεύει την ασυλία για το κακούργημα της απιστίας η κυβέρνηση και η ασυλία δεν θα ισχύει μόνο για τις τράπεζες αλλά για όλες τις ιδιωτικές εταιρείες!

Η απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σύμφωνη γνώμη και των θεσμών, είναι να προχωρήσει στην επέκταση της προστασίας από την αυτεπάγγελτη δίωξη του αδικήματος της απιστίας σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα ώστε να αποφευχθεί τυχόν αντισυνταγματικότητα. Κι αυτό γιατί αν αυτό καταλαμβάνει μόνο τις τράπεζες τότε η διάταξη ενδεχομένως θα κριθεί αντισυνταγματική γιατί θα αποκλείει τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα. Η διάταξη ως γνωστόν προβλέπει πως το συγκεκριμένο αδίκημα, σε οποιαδήποτε μορφή του (πλημμέλημα ή κακούργημα) διώκεται μόνον κατόπιν μηνύσεως εκ μέρους του θιγόμενου και όχι αυτεπαγγέλτως.

Κόκκινα δάνεια

Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, αναφερόμενος στο θέμα είπε πως ουσιαστικά τα τραπεζικά στελέχη έχουν κατεβάσει τα μολύβια στη ρύθμιση (κούρεμα) κόκκινων δανείων καθώς φοβούνται – εδώ και χρόνια- ενδεχόμενες διώξεις: «….η μόνη δυνατότητα διαχείρισης των κόκκινων δανείων είναι να τα πουλήσουν οι τράπεζες στα funds», είπε και διερωτήθηκε «αν θέλουμε να μείνουμε σε αυτό το καθεστώς ή σε ένα άλλο στο οποία να μπορούν οι τράπεζες να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια ‘πουλώντας’ τα π.χ στο 30% της αξίας τους στον δανειολήπτη και όχι στα fund. Αν θέλουμε να υπάρχει δυνατότητα αυτή, δεν πρέπει να επιτρέπεται η αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη στον υπάλληλο της τράπεζας. Αυτή είναι συζήτηση που κάνουμε με τους θεσμούς», κατέληξε.

Πηγή: dikastiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την ασυλία στους τραπεζίτες

Σχόλια