11:58 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Για ποιους αναστέλλεται η καταβολή εισφορών για επιπλέον έξι μήνες!

Για ποιους αναστέλλεται η καταβολή εισφορών για επιπλέον έξι μήνες!

Παρατείνεται η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τους μη μισθωτούς πληγέντες από πλημμύρες αλλά και τα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση. Επίσης διατηρείται το ειδικό καθεστώς απασχόλησης στις επιχειρήσεις γουνοποιίας αλλά και των συμβάσεων εργασίας.

Ειδικότερα, η αναστολή καταβολής παρατείνεται:

– Για επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα σε περιοχές της Θεσσαλίας και έχουν πληγεί καθολικά από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Η αναστολή καταβολής παρατείνεται κατά έξι μήνες και έχει διάρκεια δώδεκα μηνών αντί των έξι μηνών σήμερα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2023. Η αίτηση για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις από τους ενδιαφερομένους μπορεί να υποβληθεί έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2024 αντί την 31η Μαρτίου που ίσχυε.

– Για επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στις υπόλοιπες περιοχές (Βόλος, Πήλιο κ.λπ.) και ασκούν συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Και γι’ αυτές τις επιχειρήσεις ισχύουν οι ίδιες παραπάνω προθεσμίες

Εν τω μεταξύ, στον κλάδο της γουνοποιίας οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας κατ’ ανώτατο όριο μέχρι του ποσοστού 80% επί του συνόλου των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η Μαΐου 2022, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων προαναγγέλλεται ανά μήνα αναφοράς και οι αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών – επιχειρήσεων υποβάλλονται προαναγγελτικά από την ημερομηνία ενεργοποίησης της προαναγγελίας στο ΠΣ «Εργάνη».

Για τις ημέρες του μήνα που προηγούνται της ημερομηνίας ενεργοποίησής της, οι αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται απολογιστικά.

 

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας