More

  H Interamerican ενισχύει τον τομέα ασφάλισης Corporate Business

  Ο οργανωτικός μετασχηματισμός που ολοκληρώνει φέτος η Interamerican, δημιουργεί δομικά τις προϋποθέσεις ανάπτυξης σε μεγάλους Εμπορικούς και Ειδικούς Κινδύνους, με σαφή την πρόθεση του οργανισμού να ενισχύσει περαιτέρω τις σχετικές ασφαλιστικές δραστηριότητές του.

  Η οργανωτική διάκριση μεταξύ του retail και του corporate business υποστηρίζει περισσότερο την εξειδίκευση και συνεπώς, την αποτελεσματικότητα διαχείρισης, με τρόπο που αποφέρει μεγαλύτερη απόδοση αξίας στον πελάτη, αναφέρει ανακοίνωση.

  Σκοπός του τομέα Corporate Business είναι, συμβουλευτικά και ασφαλιστικά σε συγκεκριμένες και επαγγελματικές ασφαλίσεις, να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και να υποστηρίζει την ανάπτυξη κάθε πελάτη, σε συνάρτηση με τη βιώσιμη ανάπτυξη της ίδιας της Interamerican.

  Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργηθεί και στελεχωθεί στην εταιρεία η ομάδα Eμπορικών και Eιδικών Κινδύνων (Corporate & Special Risk Solutions), ενισχυμένη και από στελέχη για αντασφάλιση, πωλήσεις και ανάλυση. Η ομάδα, πλέον, αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα τους Κινδύνους με λύσεις τύπου «one stop shop», αλλάζοντας τα δεδομένα της αγοράς και εμπλουτίζοντας το κλασικό μοντέλο με τεχνογνωσία.

  Η γνώση των συμβάσεων και των underwriting guidelines σε συνδυασμό με το εμπορικό προφίλ της ομάδας, δίνει στις πωλήσεις του Corporate Business επιπλέον ταχύτητα στην άμεση υποστήριξη των συνεργατών ως πρώτο σημείο επαφής και παράλληλα, λειτουργεί ως ένας καταρτισμένος σύνδεσμος μεταξύ των συνεργατών και του underwriting της εταιρείας.

  Ήδη, η Interamerican έχει ένα ενδιαφέρον μείγμα εργασιών στο οποίο το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν οι εργασίες του τομέα Περιουσίας (Property, 41%). Ακολουθούν αυτές της Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων (Liability, 14%) και ασφάλισης Εγγυήσεων (Surety, 14%), ενώ ασκούνται επίσης οι κλάδοι των Βιομηχανικών Κινδύνων (12%), Μεταφορών (6%), Σκαφών, Αγροτικών ασφαλίσεων, Περιβαλλοντικής Ευθύνης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

  Υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας αντασφαλιστικές συνεργασίες

  Για τον τομέα, η αντασφάλεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρείας, δεδομένου ότι μέσα από τις ετησίως ανανεούμενες αντασφαλιστικές συμβάσεις, καθώς και τα ειδικά προαιρετικά καλύμματα, προστατεύεται το χαρτοφυλάκιο και κατ’ επέκταση το σύνολο του πελατολογίου της Interamerican. Ως μέρος της ομάδας Corporate & Special Risk Solutions, η αντασφάλεια βρίσκεται, πλέον, ακόμα πιο κοντά στις καθημερινές ανάγκες των underwriters, φροντίζοντας να μεταφέρεται σε αυτούς άμεσα η τεχνογνωσία και εμπειρία των αντασφαλιστών, οι οποίοι γνωρίζουν τις συνθήκες τις παγκόσμιας αγοράς, σημειώνει η ανακοίνωση.

  Η εταιρεία συνεργάζεται με τους πλέον έγκυρους και αξιόπιστους αντασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, με βασικό κριτήριο συνεργασίας την κλάση της πιστοληπτικής ικανότητας. Η κλάση αυτή ζητείται από την Interamerican να είναι τουλάχιστον Α-, χαρακτηρισμένη από Οίκους Αξιολόγησης διεθνούς φήμης και αποδοχής (Standard & Poor’s, AM Best κ.ά.). Επισημαίνεται ότι η κλάση Α- μεταφράζεται σε σταθερά καλή χρηματοοικονομική κατάσταση και φερεγγυότητα.

   Διαβάστε επίσης:

  «medi-ON»: Πρωτοποριακή εφαρμογή ελέγχου υγείας από την Interamerican

  Ποιες είναι οι πιο “Βιώσιμες” επιχειρήσεις στην Ελλάδα

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Προανακριτική για Παππά: Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Καλογρίτσα προχωρά η επιτροπή

  Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προχωρά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να εντοπιστούν οι τροφοδότες λογαριασμοί εξωτερικού μέσω των οποίων διακινήθηκε ποσό τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ...

  Libération: Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι πάντα ζωντανή

  Πριν ανακοινωθεί η αναβολή των παλαιστινιακών εκλογών, που είχαν προβλεφθεί για τις 22 Μαΐου, πολλοί ονειρεύονταν μια πολιτική αλλαγή. Άλλοι έβλεπαν ότι οι εκλογές...

  AirBnB: Mεγάλες αλλαγές από τον Ιούνιο για τους ιδιοκτήτες

  Aλλαγή σελίδας για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν σπίτια και διαμερίσματα μέσω πλατφορμών όπως Airbnb, Booking, Expedia. Από τις αρχές Ιουνίου, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να...

  Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της

  Σοκ στο Πανελλήνιο προκάλεσε η άγρια δολοφονία 20χρονης μέσα στο σπίτι τη ςστα Γλυκά Νερά. Τα ξημερώματα κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου έμενε...

  Ιράν: Άρχισε επισήμως η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές

  Άρχισε σήμερα στην Τεχεράνη επισήμως η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές της 18ης Ιουνίου στο Ιράν, η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες,...