2:45 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Η Covid-19, οι στρατηγικές αποφάσεις και η αποεπένδυση από το Allou Fun Park

Η Covid-19, οι στρατηγικές αποφάσεις και η αποεπένδυση από το Allou Fun Park

Η εισηγμένη AVE αποφάσισε την αποσύνδεσή της από την εκμετάλλευση ψυχαγωγικών πάρκων – λούνα πάρκ, εν προκειμένω του Allou Fun Park στο Ρέντη, το οποίο συνιστά το 4% του κύκλου εργασιών της. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «AVE A.E.» γνωστοποίησε στο επενδυτικό κοινό ότι την 04.02.2021 το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης κλάδου της Εταιρείας, που αφορά στην εκμετάλλευση ψυχαγωγικών πάρκων – λούνα παρκ, με απορρόφηση από την εταιρεία με την επωνυμία «FUNTASTIC LAND ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» (εφεξής η  «Απόσχιση Κλάδου»). Η Απόσχιση Κλάδου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4601/2019, 4548/2018 και 4172/2013, ως ισχύουν.

Έτσι μετά την αποεπένδυση στα Ster Cinemas προχωρά και στην απόσχιση του Allou Fun Park, το οποίο λόγω των lockdown εμφάνισε ζημιές. Στόχος της AVE η περεταίρω ενίσχυση των οικονομικών της επιδόσεων και η βελτίωση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης.

Η ανωτέρω απόφαση εντάσσεται στο πλάνο αποεπένδυσης του Ομίλου από δραστηριότητες, οι οποίες είτε δεν σχετίζονται με το στρατηγικό του προσανατολισμό, είτε είναι ζημιογόνες και επικέντρωσης των κεφαλαιακών και λοιπών πόρων του στην περαιτέρω ανάπτυξη του βασικού του, πλέον, εμπορικού πυλώνα,  αυτού της διανομής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. 

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή του ανωτέρω κλάδου στο κύκλο εργασιών του Ομίλου για τη χρήση 2019 ανήλθε σε 4,86% με ζημιές ευρώ 2.180.000, ενώ στο εξάμηνο 1η Ιανουαρίου-30 Ιουνίου 2020 κατήλθε στο 1,3% με ζημιές ευρώ 3.400.000 απόρροια και της εξάπλωσης της πανδημίας της Covid-19.

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας