More

  Η δικογραφία για το πάρτι-θανάτου στην Συγγρού

  Τα ξημερώματα της ∆ευτέρας 9ης Νοεμβρίου, εν μέσω καθολικού lockdown ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, άνδρες του Α.Τ. Ακροπόλεως εισβάλουν στο ξενοδοχείο «Athenaeum Mistral» στη Λεωφόρο Συγγρού. Κατά την είσοδο τους στην κοινόχρηστη αίθουσα του ογδόου ορόφου του ξενοδοχείου, βρίσκονται ενώπιον ενός απίστευτου κορωνο-πάρτι με καλεσμένες καλλίπυγες νεαρές κοπέλες, εκστασιασμένους νέους και τους τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο Φελίπε.

  Toυ Γιώργου Στεργίου

  Έναν Αυστραλό υπεύθυνο δηµοσίων σχέσεων έδειξε η 24χρονη υπεύθυνη του ξενοδοχείου • «Μου είχε στείλει λίστα για 18 άτοµα και τελικά έφερε 30», αναφέρει στην κατάθεσή της
  • Οι δεκάδες καλλονές, οι τρεις παίκτες του Ολυµπιακού και όλα όσα συνέβησαν στον όγδοο όροφο του «Athenaeum Smart» • Τι ερευνά η εισαγγελία

  Το αλκοόλ ρέει άφθονο και η μουσική παίζει σε υψηλά ντεσιμπέλ. Στις 5.25 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας η 24χρονη Π.Β., εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα και από εκεί (στο πλαίσιο του αυτοφώρου) στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου της ασκείται δίωξη για το αδίκημα της «παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών», αλλά και «διατάραξη ησυχίας». Την ίδια στιγμή η εισαγγελική Αρχή ζητεί να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας προκειμένου να διερευνηθεί ο ακριβής ρόλος ενός Αυστραλού υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, ο οποίος φέρεται να «πουλά» υπηρεσίες σε πρόσωπα της καλής κοινωνίας και των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου.

  Ο διοργανωτής

  Τον πρώτο κατονόμασε ως διοργανωτή του κορωνο-πάρτι η 24χρονη κατηγορούμενη (η δίκη της οποίας αναβλήθηκε) μέσω της προανακριτικής κατάθεσης την οποία αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». «Ο κύριος J.B. είναι ο διοργανωτής του πάρτι, έκανε κράτηση για τέσσερα δωμάτια και μας ζήτησε αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κοινόχρηστο 8ο όροφο. Στον ανωτέρω έχω στείλει την επιβεβαίωση της κράτησης των δωματίων», ήταν τα πρώτα λόγια της 24χρονης κοπέλας ενώπιον των αστυνομικών, προανακριτικών υπαλλήλων, όπου μίλησε τη δική της αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη μέσα στο ξενοδοχείο στο οποίο είναι υπεύθυνη. Στην κατάθεσή της η Π.Β. περιγράφει λεπτομερώς όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε με την κράτηση του εν λόγω Αυστραλού αλλά και τις προσπάθειες τις οποίες -υποστηρίζει ότι- κατέβαλε προκειμένου να τον αποτρέψει να πραγματοποιήσει το πάρτι και να χαμηλώσει τη μουσική. «Μου είχε στείλει 18 άτομα και εν τέλει ήρθαν 30 χωρίς να είναι ενημερωμένο το ξενοδοχείο. Είχαμε συμφωνήσει να είμαι παρούσα στον χώρο για να μπορέσω να επιβλέπω τον χώρο για λόγους ασφαλείας τόσο του χώρου όσο και των διαμενόντων και για να λάβω την πληρωμή που είχαμε κανονίσει και για την τήρηση των μέτρων ενάντια της covid», αναφέρει στην κατάθεσή της και συνεχίζει: «Όταν είδα ότι τα άτομα ήταν 30, ενημέρωσα τον ανωτέρω κύριο ότι έπρεπε να αποχωρήσουν και εκείνος μου είπε ότι θα το ρυθμίσει. Επίσης, του ζητούσα συνεχώς να χαμηλώσει την μουσική… Όταν έφτασε η αστυνομία στο ξενοδοχείο ανησύχησα και φοβήθηκα, είδα τον J.B. να μιλάει στους αστυνομικούς και θεώρησα ότι θα αναλάβει την ευθύνη του…».

  Μάλιστα, προκειμένου να πείσει τους αστυνομικούς ότι όχι μόνο δεν είναι η διοργανώτρια του πάρτι αλλά ότι προσπάθησε να αποτρέψει την μετατροπή -εν μέσω πανδημίας- του όγδοου ορόφου του ξενοδοχείου σε club ισχυρίστηκε ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και ότι προσπαθεί να προστατεύεται από συνθήκες που μπορούν να μετατραπούν σε εστία μετάδοσης του κορωνοϊού.

  «Είμαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ζω και εργάζομαι για την εταιρεία ATHENAEUM HOTEL ING και το Σάββατο και την Κυριακή είχα βάρδια στο ξενοδοχείο SMART. ∆εν διοργάνωσα εγώ το πάρτι λόγω θέματος υγείας που έχω, ανήκω στις ευπαθείς ομάδες και προσπαθώ να προστατεύομαι από τις συνθήκες covid…».

  Η κράτηση

  Κατά τη διάρκεια της προανακριτικής απολογίας της η νεαρή κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έστειλε μέσω του Instagram σε έναν νεαρό Ελληνα, τον Γ.Ν. πρόσκληση για το παράνομο πάρτι.

  «Θέλω επίσης να αναφερθώ στη βεβαίωση δωματίου που σας προσκόμισε ο Γ.Ν. από την οποία δεν πρόκειται για πρόσκληση σε μάζωξη αλλά αποτελεί βεβαίωση κράτησης του δωματίου την οποία είχα αποστείλει στον διοργανωτή J.B. μέσω εφαρμογής για να επιβεβαιώσω την κράτηση του δωματίου.

  Μάλιστα, το ανωτέρω αποδεικνύεται από την υπογραφή μου στη κράτηση ως εκπρόσωπος του τμήματος κρατήσεων και υποδοχής του ξενοδοχείου που εργάζομαι. Ουδέποτε επικοινώνησα με τον Γ.Ν. για οποιοδήποτε λόγο και μάλιστα την 7/11/2020 μέσω Instagram όπως ισχυρίζεται στην κατάθεσή του».

  Βεβαίως, η 24χρονη δεν μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για ποιον λόγο που από τη στιγμή που συνειδητοποίησε το «θανατηφόρο» πάρτι που είχε στηθεί στον όγδοο όροφο και αφού διαπίστωσε ότι ο φερόμενος ως διοργανωτής δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις της δεν κάλεσε η ίδια την αστυνομία.

  Από τα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Μ» και αποτελούν μέρος της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί προκύπτει ότι ο δημοσιοσχετίστας Αυστραλός, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στη χώρα μας και αρνείται όλα όσα του καταλογίζει η 24χρονη, επέλεξε την ημέρα διοργάνωσης του πάρτι, όλως τυχαίως, να διαμείνει όχι στην κατοικία του στα νότια προάστια αλλά στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Από τα έγγραφα που κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές προκύπτει ότι ο ερευνώμενος από την εισαγγελία και φερόμενος ως ο πραγματικός διοργανωτής του πάρτι κατέλυσε στο ξενοδοχείο της Συγγρού στις 8 Νοεμβρίου 2020 και προγραμμάτιζε να αναχωρήσει το πρωινό της Τρίτης, 10ης Νοεμβρίου.
  Μάλιστα, είχε μισθώσει το δωμάτιο 605 από όπου το βράδυ της περασμένης Κυριακής «μεταπήδησε» στον όγδοο όροφο όπου πραγματοποιήθηκε η παράνομη μάζωξη παρουσία και των τριών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

  Party animal από τον νεαρό Αυστραλό

  O νεαρός Αυστραλός, μέχρι στιγμής, τηρεί στάση σιωπής απέναντι σε όλα όσα του καταλογίζει η υπεύθυνη του ξενοδοχείου. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη του αποδίδεται ενώ μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του ζήτησε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα. Τη στιγμή, λοιπόν, που οι εισαγγελικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνα για τον ακριβή του ρόλο τη συγκεκριμένη νύχτα και κατά πόσο ήταν εκείνος που προκάλεσε το πάρτι της λεωφόρου Συγγρού, μια απλή έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία διατηρεί πιστοποιούν την υπέρμετρη κοινωνικότητά του. Άλλωστε, ο ίδιος δεν διστάζει, μέσω φωτογραφιών, να προμοτάρει διάφορα πάρτι τα οποία διοργανώνονταν -στην προ κορωνοϊού εποχή- σε διάφορα γνωστά κλαμπ του λεκανοπεδίου, να αναρτά ανέμελες στιγμές στο εξωτερικό αλλά και selfies με επώνυμους Ελληνες, μεταξύ των οποίων και τα αδέλφια Αντετοκούμπο. Σύμφωνα, πάντως, με τις Αρχές το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ενώ στο δίκτυό του βρίσκονται πρόσωπα της showbiz αλλά και πολύ γνωστοί αθλητές!

  πάρτι

   

   

   

  ∆ηµ. Μπελδέκος: Κανείς υπεράνω του νόµου

  Είναι δεδομένο ότι, εκτός της συγκλονιστικής προσπάθειας που καταβάλουν οι ιατροί και οι νοσηλευτές για να σταματήσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλά επαφίονται και στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη της έννοιας της προσωπικής ευθύνης.
  Ακόμα περισσότερο, η ατομική ευθύνη μετατρέπεται σε κοινωνική, όταν φορέας της είναι ένα διάσημο πρόσωπο που με τη στάση του και το παράδειγμά του επηρεάζει (ασυνείδητα ή όχι) μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

  Και αν οι παίκτες του Ολυμπιακού Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο και Σεμέδο δεν γνώριζαν ότι θα γίνουν πρωτοσέλιδο σε πολιτικές εφημερίδες, τί να πει κανείς για τον αψύ σφακιανό Παύλο Πολάκη ;

  Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εν μέσω της πιο κρίσιμης εβδομάδας της πανδημίας, που το ένα αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτει το άλλο, προτίμησε να παραστεί σε κρητικό τσιμπούσι παρά το γενικό lockdown.

  Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες μετά έστησε φτηνό show έξω από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία» μη φορώντας μάσκα. Πιο συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να καταγγείλει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ως κοινούς συκοφάντες (όσον αφορά τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ στο συγκεκριμένο νοσοκομείο), ανήρτησε βίντεο όπου βγάζει τη μάσκα και κάνει δηλώσεις στην κάμερα, ενώ βρίσκεται εντός του νοσοκομείου και ακριβώς έξω από την κεντρική είσοδο της εντατικής μονάδας!
  Για τον Πολάκη πολλά έχουν ειπωθεί, και ακόμα περισσότεροι έχουν εναντιωθεί στις πρακτικές του. Παρόλα αυτά, το αυτί της Κουμουνδούρου δεν λέει να ιδρώσει. Και αυτό είναι λογικό ως ένα βαθμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει αρκετά στη σιωπηρή αποδοχή μίας νέας τάσης. Αυτής του «Πολακισμού».

  Είναι, όμως, ώρα να ιδρώσει το αυτί της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί, τη στιγμή που απαιτείται από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα , δεν μπορεί κανένας Πολάκης να είναι υπεράνω του νόμου. Είναι θέμα ισονομίας.

  Δημήτρης Μπελδέκος
  Δικηγόρος Αθηνών
  Αν. Δ/ντης Γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Δικαστικό «ναυάγιο» για τον Γιάννη Κούστα

  Ο εξωθεσμικός Σκιαδάς με γραφείο και… σοφέρ στο Υπουργείο Ανάπτυξης

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Άλμπερτ Μπουρλά: Σημαντική επένδυση ο κόμβος της Pfizer στην Θεσσαλονίκη

  Στην επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα αναφέρθηκε αναλυτικά ο CEO της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά κατά την ομιλία του στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit...

  Ελβετία: Business as usual. Τα θέρετρα ετοιμάζουν τις πίστες σκι

  Τα ελβετικά θέρετρα σκι συνεχίζουν τις προετοιμασίες για την εορταστική περίοδο παρά τις πιέσεις από τις γειτονικές Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία να κλείσουν έως...

  «Ειδικές αποστολές»: Η νέα ερευνητική εκπομπή της ΕΡΤ από 7 Δεκεμβρίου

  Στην πανδημία του κορωνοϊού, στις επιπτώσεις της, αλλά και στην επόμενη ημέρα είναι αφιερωμένο το πρώτο επεισόδιο της νέας ερευνητικής εκπομπής της ΕΡΤ «Ειδικές...

  Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου

  Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου...

  Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 2χρονο κορίτσι που μεταφέρθηκε με τραύματα στο ΠΑΓΝΗ

  Μια περίεργη υπόθεση για την οποία κλήθηκε η Ασφάλεια Ηρακλείου προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πως τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι το 2χρονο κορίτσι. Δύσκολες ώρες περνά...