17:19 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η εταιρεία επικοινωνίας

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η εταιρεία επικοινωνίας

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου συνεχίζει να διατηρεί στη θέση συμβούλου για θέματα «στρατηγικής επικοινωνίας» την εταιρεία Newtons Laboratory του Στέλιου Ζωντού. Η σχέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την εταιρεία του εξαιρετικού δημοσιοσχεσίτη δεν θα αποτελούσε πρόβλημα αν το ίδιο πρόσωπο με αυτήν ή άλλες εταιρείες του δεν παρείχε υπηρεσίες επικοινωνίας σε εισηγμένες εταιρείες που υποτίθεται εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι πιθανότατα μπορεί να γράφει το πρωί μια ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορά μια εταιρεία και το απόγευμα να γράφει την απάντηση της εταιρείας.

Ο σύμβουλος «στρατηγικής επικοινωνίας» της Επιτροπής προφανώς ενημερώνεται για σημαντικά θέματα που πιθανότατα θα αφορούν άλλους πελάτες του δραστήριου επαγγελματία. Το ερώτημα της αγοράς είναι αν η Newtons Laboratory απασχολείται κανονικά όπως προϋποθέτει η ιδιότητά της και συνεπώς έχει ασυμβίβαστο με τις άλλες δραστηριότητες ή είναι απλώς πληρώνεται χαριστικά χωρίς να προσφέρει υπηρεσίες. Όποια από τις εκδοχές κι αν ισχύει είναι το ίδιο απαράδεκτη.

Πάντως, με πρόσφατη απόφαση της γενικής διευθύντριας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ελέσας Μπακατσέλου η συγκεκριμένη εταιρεία εξέδωσε τιμολόγιο στις 31 Αυγούστου για υπηρεσίες που προφανώς παρείχε αυγουστιάτικα. Αμέσως μετά, και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου, η αρμόδια Επιτροπή «Παραλαβής Προμηθειών, Υπηρεσιών, Αξιολόγησης Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Ενστάσεων» διαπίστωσε ότι παρελήφθησαν οι σχετικές υπηρεσίες και εγκρίθηκε η πληρωμή του τιμολογίου. 

Στον μακρύ κατάλογο εισηγμένων εταιρειών που επίσης συμβουλεύει η ίδια εταιρεία περιλαμβάνονται η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΛΠ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΛΑΜΔΑ, η ΜIG κ.ά.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για υπόθεση καραμπινάτου ασυμβίβαστου! 

Όπως δημοσιεύτηκε στην στήλη non paper της ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας