8:41 Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Η μικρή Ελλάδα δεν αντέχει μια νέα «ανέντιμη ή έντιμη» ήττα σε κανένα επίπεδο

Η μικρή Ελλάδα δεν αντέχει μια νέα «ανέντιμη ή έντιμη» ήττα σε κανένα επίπεδο

Η Ελλάδα απειλείται από τη σύμπραξη του συνόλου της Τουρκικής, βάρβαρης πολιτικής ηγεσίας που διαγκωνίζεται σε ακραίες ρητορείες και επεκτατικό σωβινισμό εναντίον μας. Σήμερα με τον Ερντογάν και τις αυτοκρατορικές του Οθωμανικές βλέψεις και αύριο με το Κεμαλικό κόμμα που ορέγεται ολόκληρο το Αιγαίο και την Κρήτη.

Άρθρο του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Μας επιτίθενται με κάθε τρόπο, με προβοκάτσιες, με ψεύδη προς την διεθνή κοινή γνώμη, με καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου, με ασύμμετρο πόλεμο όπως τη μεταφορά μεταναστών, με ψυχολογικό πόλεμο, με έμπρακτες αμφισβητήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με παραχάραξη της ιστορίας, με εισβολή στρατού και εποικισμό στη Κύπρο, με τον δικό μας εκτουρκισμό της πομακικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη (ένα από τα φιλο-Νατοϊκά αυτοκτονικά μας λάθη), με βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, με προγκρόμ εκδίωξης και του τελευταίου Έλληνα της Πόλης.

Σύμμαχος της η ενδοτική αργυρώνητη και διαθέσιμη για συνεκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ, πολιτική ελίτ της χώρας μας. Αυτή είναι η μεταπρατική αστική τάξη που μας καταστρέφει καθημερινά διολισθαίνοντας σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις. Αυτή είναι η συστημική ομάδα του πολιτικού κατεστημένου που οδηγεί σε μαθηματική συρρίκνωση, ακρωτηριασμό και στο τέλος εξαφάνιση του έθνους κράτους των Ελλήνων.

Η οικονομική δυσπραγία συνάμα με την δημογραφική κατάρρευση, την πολιτισμική αλλοτρίωση και την εγκατάλειψη των εθνικών μας δικαιωμάτων μας οδηγεί στον όλεθρο. Η παγκοσμιοποίηση δεν καταργεί απλά τα σύνορα, τα αναδιατάσσει με βάση τους νέους περιφερειακούς συσχετισμούς δύναμης διαλύοντας τα αδύναμα να αντισταθούν έθνη-κράτη. Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στη σωτηρία της, αν πάψει να θεωρείται και να είναι πιόνι του Δ΄Ράϊχ και της Αμερικανικής παγκοσμιοποίησης. Οι Γερμανοί μας απαγορεύουν τη δικαιωματική συμμετοχή στις συζητήσεις για τη Λιβύη και οι Αμερικάνοι μας θέλουν συμμέτοχους στο Νατοϊκό πόλεμο κατά της Ρωσίας και κατά οποιουδήποτε συγκυριακού ή στρατηγικού τους αντιπάλου.

Ο αντιρωσιμός δεν αφορά πλέον την πολιτειακή αντιπαράθεση καπιταλισμού- κομμουνισμού, αλλά είναι αποτέλεσμα της επιθετικής φύσης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που δεν έχει τα κότσια να αναμετρηθεί με την Κίνα και ταυτόχρονα θέλει να υπονομεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εμποδίσει τη Ρωσική συμμετοχή σε αυτήν. Η φράση του Ντε Γκώλ για μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια διατυπώνεται από τριετίας στη Διακήρυξη του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΔΗΠΑΚ www.dhpak.gr στο οποίο συμμετέχω.

Θεωρώ φυσικά και φαίνεται με γυμνό οφθαλμό, ότι ο πόλεμος ενάντια στη Ρωσία έχει τον αμερικανικό δάκτυλο εξ αρχής. Αυτονόητο επίσης είναι, ότι η Ελλάδα που δεν παρενέβη ως όφειλε στη Μαριούπολη εδώ και δέκα χρόνια, έπρεπε να είναι δύναμη ειρήνης και πρωτοβουλιών. Γνωστό βέβαια ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν είναι αυτόβουλο και υποτάσσεται ως πειθήνιος υπάλληλος στις μεγάλες δυνάμεις των δυτικών μας δυναστών. Είναι όμως λύση ο ακραιφνής φιλορωσικός ρητορικός προσανατολισμός;

Ας το δούμε ιστορικά. Αλήθεια το 1821 επιτέθηκε η Ρωσία στην Τουρκία; Μόλις το 1827. Το 1914-1923 παρενέβη να αποτρέψει τις σφαγές των Αρμενίων και των Ποντίων; Τι έκανε για την αποτροπή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί; Απλά θέλει Ρώσο Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη. (Αντιπαρέρχομαι τη στάση Βαρθολομαίου με την αυτονόμηση της εκκλησίας της Ουκρανίας). Ποια είναι η θέση της Ρωσίας στο Θέμα της Μακεδονίας; Αναγνωρίζει ξεκάθαρα τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Είμαι μεταξύ των πάνω από 150 Ελλήνων που υπέγραψαν -άνοιξη του 2022- δημόσια επιστολή ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και καταδίκασαν την αποστολή των οπλικών μας συστημάτων. Είμαι ίσως ο μοναδικός που έχει καταγγείλει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ξεκάθαρα ως ΝΑΤΟική εισβολή με τη συνοδεία του 6ου στόλου, όχι για να ικανοποιηθεί η Τουρκία, αλλά για την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ. Επίσης θεωρώ ότι η στρατιωτική γιγάντωση της Τουρκίας στρέφει το Ισραήλ πιο κοντά στην Ελλάδα στο γεωπολιτικό παιχνίδι, των περιφερειακών δυνάμεων.

Η ρητορική της εδώ και τώρα αποχώρησης μας από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ φαντάζει σαν προβοκάτσια! Θα μας καταπιεί η Τουρκία την ίδια μέρα. Η ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών ως Κυβέρνηση προϋποθέτει ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα του λαού, να αναδείξει μια αντάξια Εθνική Ηγεσία. Το κάθε τι στην ώρα του και με διασφαλισμένη την επιτυχή έκβαση κάθε επιλογής. Όχι πειράματα και αυτοϋπονομεύσεις. Για να συζητάς αυτάρκεια σε αμυντικό και οικονομικό επίπεδο, πρώτα να αποκτήσεις πολιτική ισχύ και να ξέρεις το τι θέλεις και το πώς θα το κατορθώσεις. Για μια εθνικά ανεξάρτητη πολιτική δεν αρκεί η άρνηση του ΝΑΤΟ και η μετατόπιση στην υποτιθέμενη Ρωσική προστασία. Τι έκανε η Ρωσία για να προστατεύσει την Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αζέρους; (Παρότι η Αρμενική ηγεσία είχε περάσει στα χέρια ανθρώπων του Σόρος τύπου Γιώργου Παπανδρέου).

Διαπραγματεύτηκε το νέο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί μέσω Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν και καλά έκανε για τα συμφέροντα της. Θα αφήσει ο Πούτιν τον Ερντογάν, που τον έσωσε από το αμερικανικό πραξικόπημα, για χάριν της Ελλάδας; Μην είστε τόσο σίγουροι για αυτό. Σαφώς και η Ρωσία κρατούσε ισορροπίες στην περιοχή, αυτό δεν φτάνει. Κάκιστα η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ εκφράζει αυτό το χυδαίο αντιρωσισμό, άλλο τόσο και κάκιστα κάποιοι θέλουν να φτάσουμε στο άλλο άκρο του τυφλού φιλορωσισμού.

Ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική κάνουν μόνο όσοι έχουν εθνική στρατηγική. Και αυτό απαιτεί επίγνωση της πολυπλοκότητας και προϋποθέτει σενάρια και πρωτοβουλίες με σχεδιασμό βάθους, με δράσεις και όχι με κούφια συνθήματα. Ποιο λοιπόν πολιτικό υποκείμενο θα μας βγάλει από το αδιέξοδο; Έχουμε ένα εθνικό κέντρο του ελληνισμού; Με ευθύνη συγκροτούμε το ιστορικά αναγκαίο πολιτικό κίνημα την απαραίτητη Δημοκρατική Πατριωτική ΕΝΟΤΗΤΑ.

Σε αυτή την προσπάθεια πρυτανεύει η λογική και ο ρεαλισμός. Ο οραματισμός μας είναι κινητήρας ιδεών και αποφασιστικότητας. Με ευθύνη σας ενημερώνω ότι η κεντρική Πολιτική Συμφωνία που είναι το πρώτιστο, έχει επιτευχθεί και πλέον θα αποσαφηνιστεί με κάθε λεπτομέρεια. Αν και ο ελληνικός λαός κινείται ως ψηφοφόρος της αδειανής και της γεμάτης τσέπης, υπάρχουν ακόμη μνήμες και αναζητήσεις για μια σύγχρονη δημοκρατική πατριωτική απάντηση στη κρίση της τελευταίας εικοσαετίας. Ως ένας από τους παλιούς βουλευτές του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ κόντρα στο Σημίτη, διεκδικώ τον ρόλο που ιστορικά έχω αναλάβει και θα τον διεκπεραιώσω.

Να συνεχιστεί εκ νέου η πολιτική γραμμή της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας. Καλωσορίζω τους αφυπνισμένους ακόμη και όσους βρήκαν όψιμα, προερχόμενοι από τις ταξικές τους ιδεοληπτικές εμμονές, το φώς τους στο δημοκρατικό πατριωτικό χώρο. Και για να το δηλώσω με σεβασμό, ελάχιστοι κατέχουν το νόημα των εθνικών μας θεμάτων και ένας από αυτούς είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που πρώτος αποκάλυψε και τεκμηρίωσε, πως ο Κεμαλισμός είναι ο πρόδρομος του Ναζισμού και αγωνίστηκε για την αναγνώριση στον ΟΗΕ της Ποντιακής Γενοκτονίας.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας