14:09 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Η ντόπα, της ντόπας, ω ντόπα!!!

Η ντόπα, της ντόπας, ω ντόπα!!!

Ποιος άραγε πιστεύει στην Ελλάδα ότι το ντοπάρισμα αθλητών δίνει και παίρνει σε όλα τα αθλήματα? Γιατί η πολιτεία μέχρι στιγμής φαίνεται να παρακολουθεί το γεγονός με… απάθεια τη στιγμή που δεν αποφασίζονται δραστικά μέτρα τόσο σε βαθμό πρόληψης όσο και σε βαθμό καταστολής?
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Man to Men στο Action24 με τον διευθυντή του Κέντρου Αθλητικών Ερευνών κ. Σταύρο Χάντζο συνειδητοποίησα κάτι πάρα πολύ βασικό . Αν θέλουν οι αρχές αυτού του τόπου να σταματήσουν αυτή τη μάστιγα, μπορούν με πάρα πολύ απλές κινήσεις. Αναφέρω ενδεικτικά ότι θα έπρεπε ήδη σε ειδικό τμήμα της αστυνομίας, όπως είναι αυτό της Δίωξης Ναρκωτικών, να λειτουργήσει και τμήμα Δίωξης Αναβολικών.
Να ανατεθεί σε ειδικούς επιστήμονες, δε με απασχολεί ποιός ή ποιοί θα είναι επικεφαλής όσο η γνώση του αντικειμένου, να αποφασίζουν όποτε εκείνοι το κρίνουν έκτακτους ελέγχους ανά την Ελλάδα σε όποιους αθλητές κρίνουν σκόπιμο και σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και με την οποιαδήποτε συχνότητα. Ακόμα και σε καθημερινή βάση πριν από παιχνίδια που μπορεί να παίζονται…πολλά.

Το θέμα είναι τεράστιο. Μαθαίνω ότι τα τελευταία χρόνια το εμπόριο αναβολικών στην Ελλάδα ξεπέρασε σε τζίρο , κατά πολύ μάλιστα, αυτόν των ναρκωτικών, κάτι που παραδέχτηκε κ ο κύριος Χάντζος. Ορισμένες ομοσπονδίες έχουν πάρει ζεστά το ρόλο τους, θα έλεγα όμως ότι είναι η μειοψηφία. Αλλά σε τελική ανάλυση εμένα δε με απασχολεί τι κάνουν οι ομοσπονδίες. Με απασχολεί τι κάνει η υπεύθυνη πολιτεία η οποία ακόμη δεν έχει ούτε εθνική πολιτική για τον αθλητισμό ούτε εθνική πολιτική για το ντόπινγκ.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι τις τελευταίες μέρες έχει ενδιαφερθεί προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας, ο κ Αντώνης Σαμαράς. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εντός των προσεχών ημερών αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Τις περιμένω, θα τις παρακολουθώ και καθήκον μου είναι να σας ενημερώσω. Από κει και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας για ό, τι θα επακολουθήσει.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ
Χ. Αλευρόπουλος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας