20:05 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Λευτέρη Κρέτσο

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τον Λευτέρη Κρέτσο

Δικάζεται σήμερα Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου στο εδώλιο του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της Επιτροπής για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό παρωδία του 2016.  Η υπόθεση του alter ego του Νίκου Παππά, Λευτέρη Κρέτσου, ήταν να δικαστεί, την 1η Ιουνίου 2021, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου, Ιωάννη Μαντζουράνη, ο οποίος εκπροσωπεί τρεις κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο ο κ. Μαντζουράνης φέρεται να ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού και ως εκ τούτου μπήκε σε καραντίνα. Η έδρα αποφάσισε τελικά την αναβολή της υπόθεσης για τις 12 Νοεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κρέτσος κάθεται στο εδώλιο ύστερα από την εισαγγελική έρευνα του Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος είχε ανασύρει την υπόθεση η οποία, περιέργως, είχε τεθεί στο αρχείο!

Εκτός από τον κ. Κρέτσο για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται πέντε μέλη της επιτροπής που συστάθηκε για να τρέξει τον διαβόητο διαγωνισμό, καθώς και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καλογρίτσας, ο οποίος παραπέμπεται για ηθική αυτουργία.

Κατηγορητήριο 

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” η οποία έφερε στο φως το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, αφού πρώτα είχε ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο. Με παραγγελία του στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο κ. Αθανασίου ζήτησε τόσο την παραπομπή του κ. Κρέτσου όσο και των συνεργατών του και συγκεκριμένα των κ.κ. Χρήστο Δουληγέρη (πρόεδρο της Επιτροπής), Χαράλαμπο Μαρεντάκη, Γεώργιο Κολυβα, Κωνσταντίνα Λιώση και Ιωάννη Πάγγο για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, αλλά και Ιωάννη Καλογρίτσα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην ανωτέρω πράξη.

Η συγκεκριμένη δίκη γίνεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς στις καταθέσεις του ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αποκάλυψε το δυσώδες παρασκήνιο εκείνης της περιόδου, τον ρόλο του Νίκου Παππά και της πρώην κυβέρνησης αλλά και την διαδρομή των 3.000.000 ευρώ που κατέληξαν στους λογαριασμούς του «Τοξότη» από τους Λιβανέζους κατασκευαστές, Χούρι, με εικονικές συμβάσεις προκειμένου να καταβληθεί η απαιτούμενη εγγύηση για να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ Channel κατ’ εντολή του Νίκου Παππά αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

Το πόρισµα

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξακολουθεί ……………………………………………………………………………………………

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρέτσος: Αναβλήθηκε (πάλι) για τον Νοέμβριο η δίκη!

Λευτέρης Κρέτσος: Σε δίκη για τον διαγωνισμό-παρωδία

Στο εδώλιο ο Κρέτσος για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό παρωδία

Λ. Κρέτσος: Μετά τον Καλογρίτσα βόλεψε τους συγγενείς του (στο Δηµόσιο)

(Video) Ο Κρέτσος και τα βοσκοτόπια: Η αποκάλυψη της ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας