23:02 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Η Ρωσία απειλεί ξανά Φινλανδία & Σουηδία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα έχει «εκτεταμένες συνέπειες»

Η Ρωσία απειλεί ξανά Φινλανδία & Σουηδία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα έχει «εκτεταμένες συνέπειες»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, προειδοποίησε τη Φινλανδία και τη Σουηδία, πως δεν πρέπει να έχουν την ψευδαίσθηση πως η Μόσχα απλώς θα ανεχτεί μία ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Έκανε λόγο για λάθος που θα έχει «εκτεταμένες συνέπειες».

«Η κατάσταση, φυσικά, αλλάζει δραματικά με φόντο τα όσα συμβαίνουν» επεσήμανε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Interfax και όπως μεταφέρει το Reuters.

«Το ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί ως απόρροια αυτής της απόφασης είναι πολύ σαφές σε μας» εξήγησε και προσέθεσε: «Δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις πως εμείς απλώς θα το ανεχτούμε».

Εκτίμησε πως θα έχουμε αύξηση της «στρατιωτικής έντασης» και επεσήμανε πως «είναι κρίμα που θυσιάζεται η κοινή λογική για μία φανταστική πρόβλεψη για το τι θα έπρεπε να γίνει σε αυτή την εξελισσόμενη κατάσταση».

Οι υποψηφιότητες Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στη νατοϊκή Συμμαχία, να σημειωθεί, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, που φαίνεται να αντιτίθεται. Ωστόσο, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ επεσήμαναν χθες πως η Άγκυρα δεν θα εμποδίσει την είσοδό τους.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης

ΝΑΤΟ: «Νερό στο κρασί του» βάζει ο Τσαβούσογλου: Πιο διαλλακτικός για τη Φινλανδία

Σουηδία – Φινλανδία: Θρίλερ με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ – Οι απειλές της Μόσχας και η στάση της Τουρκίας

 

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας