12:21 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Η Βαυαρία θα απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης στο Oktoberfest

Η Βαυαρία θα απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης στο Oktoberfest

Οι αρχές της Βαυαρίας στη Γερμανία ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα απαγορεύσουν το κάπνισμα κάνναβης στο δημοφιλές φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest στο Μόναχο.

Αυτό έρχεται ως επακόλουθο της νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στις αρχές του μήνα.

Η κατανάλωση κάνναβης θα απαγορευτεί στις μπυραρίες, στις δημόσιες γιορτές και στις βεράντες των εστιατορίων στο πλαίσιο του Oktoberfest, εάν τεθεί σε ισχύ το σχέδιο.

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θέλει να «περιορίσει τη δημόσια κατανάλωση κάνναβης παρά τον επικίνδυνο νόμο νομιμοποίησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Ο Clemens Baumgärtner, επικεφαλής του Oktoberfest, δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο web.de ότι θέλει να διατηρήσει το φεστιβάλ χωρίς κάνναβη.

Οι ενήλικοι μπορούν σύμφωνα με τον νέο νόμο, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου, να καλλιεργούν, να φέρουν και να καπνίζουν περιορισμένη ποσότητα κάνναβης, μία κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της παράνομης διακίνησης κάνναβης.

Ωστόσο οι πολέμιοι του νόμου θεωρούν ότι οι αλλαγές αυτές θα γεμίσουν την μαύρη αγορά και θα προσθέσουν ένα επιπλέον βάρος στους ελέγχους της αστυνομίας ενώ θα επιδεινώσουν και το ζήτημα των επιπτώσεων στην υγεία των νέων.

Όποιος βρεθεί να παραβιάζει τους κανόνες θα του επιβληθεί «βαρύ πρόστιμο». Η υπό συντηρητική ηγεσία κυβέρνηση της Βαυαρίας είχε ταχθεί σθεναρά κατά των αλλαγών για τη μερική νομιμοποίηση της κατανάλωσης κάνναβης.

Η Μάλτα έγινε το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που νομιμοποίησε την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης το 2021 και το Λουξεμβούργο το 2023.Η ουσία παραμένει απαγορευμένη για τους ανηλίκους και δεν μπορεί να καταναλωθεί σε απόσταση 100 μέτρων από σχολεία, παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές.

Ένα δεύτερο μέρος της νομοθεσίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε λέσχες όπου μπορούν να αγοράζουν το ναρκωτικό. Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα της Γερμανίας, κάθε κρατίδιο έχει κάποιο περιθώριο να αποφασίσει πώς θα επιβάλει τους νέους κανόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλαφ Σολτς για τη νομιμοποίηση της κάνναβης: Δεν κυκλοφορούμε όλοι στη Γερμανία με τσιγαριλίκι

Γερμανία: Νομιμοποιείται από σήμερα η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας