8:55 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΗΠΑ: Ο Νεντ Πράις εγκαταλείπει το πόστο του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: Ο Νεντ Πράις εγκαταλείπει το πόστο του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εντός του μήνα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Νεντ Πράις, θα αποχωρήσει από τον ρόλο του, γνωστοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Νεντ Πράις, από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, βρίσκεται στη θέση του εκπροσώπου από τον Ιανουάριο του 2021, από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε και ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφεται από τον ίδιο τον Μπλίνκεν, ο Πράις θα παραμείνει στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, θα εργάζεται «απευθείας» για τον ίδιο. Δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι τα νέα του καθήκοντα.

»Μέσα σε μερικές ημέρες αφού ανέλαβε τον ρόλο, επανέφερε τις καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου στο υπουργείο, δίνοντας στους δημοσιογράφους τη δυνατότητα να θέτουν συχνά σκληρά ερωτήματα για την πολιτική μας», σημείωσε ο Μπλίνκεν στο δελτίο Τύπου.

Επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ, οι ενημερώσεις των συντακτών που είχαν διαπιστευτεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ γίνονταν πολύ πιο αραιά.

«Ο Νεντ βοήθησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υπερασπιστεί και να προωθήσει την ελευθερία του Τύπου σε όλη την υφήλιο και αποτέλεσε υπόδειγμα της διαφάνειας και του ανοίγματος που εισηγούμαστε σε άλλες χώρες. Η συμβολή του θα συνεχίσει να ωφελεί το υπουργείο για καιρό μετά το πέρας της υπηρεσίας του», σύμφωνα με τον Μπλίνκεν.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε πως ο Πράις θα παραμείνει στο πόστο του ως τα μέσα του μήνα και κατόπιν θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της φίλης μας, Ελλάδας»

Μενέντεζ κατά Τουρκίας για επιπλέον προμήθεια S-400: Ξεκάθαρη παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας