3:36 Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό για τον δολοφόνο του Σεργιανόπουλου

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό για τον δολοφόνο του Σεργιανόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Γεωργιανός δολοφόνος του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, το μεσημέρι της Τρίτης. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια Σεργιανόπουλου, αφού σε πρώτο βαθμό ο Νταβίντ Μουρτχικνέλι είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια, αφού του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Νίκος Σεργιανόπουλος δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στις 4 Ιουνίου 2008.

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Στεφανάκης, προχώρησε σε δηλώσεις:

«Μετά από 5 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και 4 χρόνια από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, η σημερινή απόφαση έρχεται να γαληνέψει τις ψυχές τριών ανθρώπων που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή. Του Νίκου, της αδερφής του και της μητέρας του» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συμπλήρωσε: «Η επιβολή της ποινής της ισόβιας καθείρξεως στο Γεωργιανό δράστη αυτής της στυγερής δολοφονίας, αντανακλά την απάντηση της ελληνικής δικαιοσύνης σε ένα τόσο φριχτό έγκλημα. Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόφαση αυτή καθώς είχα δώσει τον λόγο της τιμής μου στον τότε εν ζωή Χρήστο Παπαθεοδώρου, σύζυγο της αδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ότι η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου θα περιλαμβάνει την λέξη ΙΣΟΒΙΑ, όπως και έγινε. Η μνήμη του Νίκου Σεργιανόπουλου άξιζε να προστατευθεί και ο δράστης αυτής της δολοφονίας να τιμωρηθεί με τον αυστηρότερο τρόπο» δήλωσε ο δικηγόρος, Αλέξης Στεφανάκης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας