20:59 Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ισπανία: Ουκρανοί πρόσφυγες σε συνθήκες σκλαβιάς παρασκεύαζαν λαθραία τσιγάρα

Ισπανία: Ουκρανοί πρόσφυγες σε συνθήκες σκλαβιάς παρασκεύαζαν λαθραία τσιγάρα

Την Κυριακή, η ισπανική Αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ενός παράνομου δικτύου που εκμεταλλευόταν Ουκρανούς πρόσφυγες. Όπως αναφέρει το Euronews, οι εγκληματίες τοποθέτησαν Ουκρανούς που διέφυγαν από τη ρωσική εισβολή σε προσωρινές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια τους έστειλαν να εργαστούν σε σκιερά καπνεργοστάσια.

Σύμφωνα με τις ισπανικές Αρχές, το δίκτυο κατηγορείται για λαθρεμπόριο «μεγάλων ποσοτήτων» καπνού και τη χρήση του για την κατασκευή «μαϊμού» τσιγάρων που πωλούνταν σε όλη την Ισπανία και τις γειτονικές χώρες.

Είκοσι επτά άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία διεξήχθη με τη βοήθεια της Europol.

Κατασχέθηκαν 10 τόνοι καπνού και 3,5 εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα αξίας σχεδόν 37,5 εκατ. ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Τα τρία εργοστάσια, που βρίσκονται στην αμπελουργική περιοχή της Λα Ριόχα, της Σεβίλλης και της Βαλένθια, ήταν εξοπλισμένα με «προηγμένη τεχνολογία» και μπορούσαν να παράγουν 540.000 πακέτα τσιγάρα την ημέρα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο δίκτυο εργάζονταν Ουκρανοί που έφτασαν στην Ισπανία παράνομα ή ως αιτούντες άσυλο μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο.

«Αυτοί οι Ουκρανοί ζούσαν σε εργοστάσια, σε στενά προκατασκευασμένα σπίτια και χωρίς να μπορούν να φύγουν από τις εγκαταστάσεις απαρατήρητοι, δουλεύοντας πολλές ώρες», ανέφεραν οι αστυνομικοί.

Λέγεται ότι οι ηγέτες του δικτύου ξέπλυναν «μεγάλα χρηματικά ποσά» και έκαναν «πολυτελή ζωή» στο επίλεκτο τουριστικό θέρετρο Μαρμπέγια στην Κόστα ντελ Σολ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας