8:43 Κυριακή 26 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ισραήλ: Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου δείχνει ότι το 74% των ισραηλινών δεν συμφωνεί με τα αντίποινα στο Ιράν

Ισραήλ: Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου δείχνει ότι το 74%  των ισραηλινών δεν συμφωνεί με τα αντίποινα στο Ιράν

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμ, το 74% των Ισραηλινών είναι ενάντια σε αντίποινα κατά του Ιράν «ακόμα κι αν βλάψουν τη συμμαχία ασφαλείας του Ισραήλ με τους συμμάχους του».Το 26% ήταν υπέρ μιας επίθεσης, ακόμη κι αν έβλαπτε τους δεσμούς με τους συμμάχους.

Η έρευνα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών αντιτίθενται σε αντίποινα στο Ιράν, εάν μια τέτοια ενέργεια θα έβλαπτε τη συμμαχία ασφαλείας του Ισραήλ.

Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Ισραήλ «πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στις πολιτικές και στρατιωτικές απαιτήσεις των συμμάχων του» προκειμένου να « διασφαλίσει ένα σταθερό αμυντικό σύστημα με την πάροδο του χρόνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το 32% ήταν αναποφάσιστοι και το 12% διαφώνησε.

Επίσης, το 59% πιστεύει ότι η αμερικανική βοήθεια προς το Ισραήλ κατά της ιρανικής επίθεσης αναγκάζει την ισραηλινή κυβέρνηση να συντονίσει τις μελλοντικές ενέργειες ασφαλείας με την Ουάσιγκτον, ενώ το 26% ήταν αναποφάσιστο για αυτό το ζήτημα και το 15% διαφώνησε.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 14 έως τις 15 Απριλίου και συμμετείχαν 1.466 άνδρες και γυναίκες που εκπροσωπούσαν ενήλικες Ισραηλινούς, Εβραίους και Άραβες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΗΕ: Η διάλυση της UNRWA θα επιτάχυνε τον λιμό στη Γάζα – Θα καταδίκαζε μια ολόκληρη γενιά παιδιών στην απελπισία

Το Ισραήλ εξέτασε σχέδια για αντίποινα στο Ιράν αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν προχώρησε

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας