21:09 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Κ. Μπακογιάννης: Καμμία ολιγωρία από πλευράς δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Κολωνού

Κ. Μπακογιάννης: Καμμία ολιγωρία από πλευράς δήμου Αθηναίων στην υπόθεση του Κολωνού

Η τραγική υπόθεση του Κολωνού υπήρξε το βασικό σημείο αναφοράς και συζήτησης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή πόλη”, Νάσος Ηλιόπουλος, σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται η φτώχεια στις γειτονιές της Αθήνας και άρα θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το “τι κάνουμε ως δήμος στα ζητήματα της φτώχειας και ποια είναι η στρατηγική μας – γιατί αυτό που έγινε στον Κολωνό είναι ένα τεράστιο ‘καμπανάκι’ για το τι συμβαίνει σε οικογένειες οι οποίες είναι ευάλωτες, τι συμβαίνει όταν λειτουργούν ελλειμματικά οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ένα βάθος χρόνου”, και εκτίμησε ότι οι αποκαλύψεις απαιτούν έναν ανασχεδιασμό της κατεύθυνσης του δήμου.

Απαντώντας στις αιχμές περί ολιγωρίας από πλευράς του δήμου στην υπόθεση του Κολωνού, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “κάποιοι συνάδελφοι έπεσαν στην παγίδα του να ξεπλύνουν τις διαχρονικές ευθύνες του κεντρικού κράτους, περιορίζοντας τη συζήτηση στην αυτοδιοίκηση και στοχοποιώντας τον δήμο Αθηναίων”.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που έθεσαν νωρίτερα υπόψη του δημοτικού συμβουλίου, οι κυρίες Γκαγκάκη και Δασκαλάκη, για την κατάσταση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε: “Νομίζω ότι όλοι εμείς, πέρα και πάνω από παρατάξεις, έχουμε ένα κοινό στόχο – να προστατεψουμε το επόμενο θύμα. Και σε αυτή την κατέυθυνση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο δήμος Αθηναίων. Ρωτηθήκαμε για τους κοινωνικούς λειτουργούς, η απάντηση είναι ότι έχουμε ζητήσει 9 και δυστυχώς μας έχει εγκριθεί κανείς. Η απάντηση είναι ότι έχουμε στο πλαίσιο της κινητικότητας ανοίξει 11 θέσεις, δυστυχώς δεν αναταποκρίθηκε κανείς. Η απάντηση είναι ότι ευτυχώς μέσω των συμβασιούχων Covid καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για τον δήμο επιπλέον 22 κοινωνικούς λειτουργούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό”, υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης, για να σημειώσει ότι “ο δήμος Αθηναίων συστηματικά και επίμονα μπαλώνει τις τρύπες που αφήνει το κεντρικό κράτος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με διαρκή στοχοποίηση ανέστειλαν το προφίλ του Πέτρου Κουσουλού στο Twitter

Κολωνός: Τα στοιχεία (wi-fi, εμβάσματα και sms) που έκαψαν τη μητέρα της 12χρονης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας