18:55 Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Κ. Μητσοτάκης: "Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης"

Κ. Μητσοτάκης: "Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης"

Στην ένταση των προσπαθειών, προκειμένου να πειστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να κλείσει το ραντεβού του με την επιχείρηση “Ελευθερία” εστίασαν ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον διάλογο που είχαν κατά τη διάρκεια της τακτικής τους συνάντησης.

“Πρέπει να μπει στο παιχνίδι και η τοπική αυτοδιοίκηση. Να πάμε πόρτα πόρτα και να πείσουμε όσους είναι καχύποπτοι να κάνουν αυτό το βήμα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εστίασε στις ανακοινώσεις για την παροχή κινήτρων σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, προκειμένου και αυτή με τη σειρά τους να αποτελέσουν μέρος της εκστρατείας πειθούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκαναν ειδική αναφορά στην έννοια της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουν όλοι αυτές τις στιγμές της αντιμετώπισης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: “Θα ήθελα να θυμηθώ το άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος…Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο καθένας με τη στάση του πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα συμπεριφοράς, επάνω στο οποίο θα χτίστει κοινωνική αλληλεγγύη. “Εαν δεν ακούν τους ειδικούς, ας ακούσουν όσους νοσησαν, όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους και ας το σκεφτούν πάλι…”, τόνισε, εκπέμποντας μήνυμα σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιήσσαν ειδική αναφορά στο Μάτι, καθώς σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την τραγωδία του Ιουλίου του 2018. “Ως ελάχιστη υποχρέωση πρέπει να πράξουμε δύο πράγματα. Το πρώτο το Ματι να μετατραπεί σε μια καλά δομημένη και ασφαλή σύγχρονη πολιτεία…Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε και έχει δρομολογηθεί είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία πρόγραμμα πολιτικής προστασίας”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρέδωσε στην κ. Σακελλαροπούλου το ειδικό σχέδιο για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Διαβάστε ακόμη 

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου – Ποια ήταν αφορμή (Βίντεο)

Με αυστηρό πρωτόκολλο η γιορτή της Δημοκρατίας το Σάββατο 24 Ιουλίου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας